55 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroendragondroge witte wijneiknoflooklaurierlaurierbladmuntolieolijfoliepeperpeterseliepreisinaasappelsapsjalotslagroomsuikertijmuiwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Gewürz-Kurbis-Couscous / Kruiden-pompoencouscous

Ingrediënten:
agavesiroop, bouillon, butternutpompoen, citroensap, couscous, hokkaidopompoen, knoflook, margarine, olie, olijfolie, peterselie, radicchio, sinaasappelsap, sjalotten, suiker, vijfkruidenpoeder, walnoten, water, williams peer, witte wijn en zout

Soort:
vegan / couscous
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

court-bouillon

Ingrediënten:
citroensap, cognac, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, tijm, ui, venkel, water, winterwortel en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Heek met citroen en laurierblad - merluza con limón

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, heekfilet, knoflook, laurierblad, olijfolie, spa rood, tarwebloem, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

sopa de mariscos

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, garnalen, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, kokkels, laurierblad, mosselen, olijfolie, oud brood, paprikapoeder, tomaat, ui, verse peterselie, water, witte wijn, zalm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bami Goreng

Ingrediënten:
citroen, citroensap, djahé, gemberpoeder, djinten, fruit, groenten, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, korianderpoeder, kip, kippendijen, knoflook, kool, kruidnagel, kruidnagelpoeder, laos, lombok, olie, prei, rode ui, selderij, sereh, sesamolie, sjalot, sjalotten, knoflook, uien, water, wijn, winterwortel, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Muntwijn

Ingrediënten:
citroenen, citroensap, donkere rozijnen, druiven, gedroogd fruit, gele rozijnen, gist, groene thee, munt, rozijnen, suiker, thee, verse muntblaadjes, vijgen, water en wijn

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, margarine, mosselen, peperkorrels, peterselie, selderij, ui, water en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Beignets van lamspootjes

Ingrediënten:
alcohol, bakpoeder, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot, laurierblad, melk, ui, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kip met champignons

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, champignon, champignonsoep uit pakje, citroensap, kip, koffieroom, olijfolie, ui, water, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Stoofschotel met topinamboer en champignons

Ingrediënten:
champignon, citroensap, ei, groene olijven zonder pit, knoflook, olijfolie, oud brood, tijm, topinamboer, ui, versgemalen zwarte peper, water, witte wijn en zout

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Scheermesjes en peterselie, mierikswortel en mosselvocht

Ingrediënten:
agar-agar, citroensap, dille, droge witte wijn, druivenpitolie, gelatine, jonge spinazie, karnemelk, maïzena, melk, mierikswortel, mineraalwater, mosselen, peterselie, scheermesjes, sjalotjes, tijm, zout en zoutvlokken

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Yoghurt-platbrood met gort en paddestoelen

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, gedroogde porcini, geklaarde boter, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, kastanjechampignons, knoflook, koriander, olijfolie, parelgort, peterselie, shiitake, tijm, volkorenmeel, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Normandische vistaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, champignons, citroen, citroensap, dille, droge witte wijn, eierdooier, eieren, jeneverbessen, kabeljauw, kervel, kruidnagels, laurierblad, paneermeel, peper, peterselie, schelvis, ui, water, witte peper en zout

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Hollandaise-langoustinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, langoustinekoraal, langoustinelever, laurier, peterselie, sjalot, slagroom, water, witte peperkorrels, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Wilde eend met herfstgeschenken

Ingrediënten:
00-bloem, appelbalsamico, beukenblad, bieten, bietensap, bosbessen, boter, citroensap, citroentijm, dennenappels, dillezaad, donkere ale, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eekhoorntjesbroodolie, groene jeneverbessen, hooi, hooias, jeneverbessenhout, kipfilet, korianderzaad, lievevrouwebedstro, moutmeel, rode klaverzuring, roggemeel, rozenbottelazijn, rozenbottelblaadjes, vossenbessen, water, wilde eend, witte wijn en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / voorgerecht uit Noma: a work in progress:

Daslookbouillon

Ingrediënten:
appelbalsamico, ciderazijn, citroensap, daslookblad, eekhoorntjesbrood, erwten, gedoogde duizendbladblaadjes, gedroogde duizendbladbloemen, gedroogde zwarte bes, gedroogde zwartebessenblaadjes, groen hooi, honing, molsla, morielje, peterselie, rozenbottelazijn, water, witte wijn, zonneroosjespollen en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vinaigrette / bouillon / paddenstoelen
Haal meer recepten op...