Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brits bakboek

Zoet en hartig Brits gebak met hun geschiedenis

Een boek van Regula Ysewijn

We hebben 102 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Brits bakboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In Brits bakboek, een ode aan de uitgebreide en florerende Britse bakcultuur, geeft Regula Ysewijn haar 100 favoriete Britse recepten voor zoet en hartig gebak. Van de fuitbreads en hartige imposante pies waar de Britten beroemd om zijn tot onbekendere koekjes en taartjes voor bij de iconische Afternoon Tea. Taart, cake, koeken, scones, buns, pies, brood en ander zoet en hartig gebak is verstrengeld met de identiteit van de Britten en dat is ook te zien in de recepten in dit boek. Ieder recept vertelt, onder begeleiding van een kort informatief tekstje, een verhaal over het landschap, de tradities en de legendes van Groot-Brittannië. Veel van de recepten in dit boek zijn gebaseerd op recepten die Regula tegenkwam tijdens haar historische onderzoek, maar de recentere klassiekers zijn de gebakjes zoals zij ze zelf al jaren bakt, geïnspireerd door de herinneringen aan de baksels die zij altijd at in Groot-Brittannië.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Brits bakboek

Een greep uit de 102 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Krentenbrood - fruit loaf

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gist, krenten, melk, rozijnen, rum, ruwe rietsuiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Tamarinde-custardtaart - tamarind tart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, foelie, laurierblad, melk, poedersuiker, rietsuiker, tamarindeconcentraat, volle melk, volvette room, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Sinaasappeltaartjes - amber tarts

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, gekonfijte sinaasappelschil, poedersuiker, sinaasappelrasp, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Battenberg cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, abrikozenpitten, amandelaroma, amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne suiker, maraschinolikeur, marsepein, roze voedingskleurstof, poedersuiker en rozenwater

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Banbury cakes

Ingrediënten:
appelmoes, bloem, boter, cakekruim, eigeel, fijne witte suiker, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, krenten, melk, nootmuskaat, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / pastei
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / bij de koffie uit Brits bakboek:

Hot cross buns

Ingrediënten:
boter, ei, fijne rietsuiker, fijn zeezout, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gist, koekkruiden, krenten, melk, nootmuskaat, patentbloem, water en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Chelsea buns

Ingrediënten:
boter, ei, fijne rietsuiker, fijne witte suiker, gist, kaneel, krenten, melkjam, patentbloem, suiker, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / bij de koffie uit Brits bakboek:

Welsh cakes

Ingrediënten:
baking soda, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne witte suiker, golden syrup, krenten, melk, natriumbicarbonaat, reuzel, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Buffet / bij de koffie uit Brits bakboek:

Victoria sandwich cake

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienjam, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne witte suiker, frambozenjam, melk, room en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Sally Lunns

Ingrediënten:
boter, ei, fijne rietsuiker, gist, melk, nootmuskaat, patentbloem, volvette room, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Paris buns

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, eigeel, fijne suiker, greinsuiker, karnemelk, krenten en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht uit Brits bakboek:

Appel- en braambescrumble - apple and blackberrycrumble

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appel, bloem, boskoop-appel, boter, braambessen, cox-appels, gemalen kaneel, havermoutvlokken, lichte basterdsuiker, speltmeel, speltvlokken, volkorentarwemeel, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
fruit / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Black bun

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, eigeel, fijne rietsuiker, fijne witte suiker, geblancheerde amandelen, gekonfijte citrusschil, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, gist, krenten, melk, patentbloem, rozijnen, rum, water en zout

Keuken:
Schots / Brits
Soort:
brood en broodgerecht / koek en gebak / feestdagen
Toon alle 102 recepten in dit boek