103 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercayennepepercrème fraîchedragondroge witte wijneidooierkervelknoflooklauriermelknootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreiroomsjalottijmuiwaterwitte peperwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Lichte roomsaus met witte wijn

Ingrediënten:
beurre manié, boter, citroensap, boter, gevogelteglace, knoflook, magere room, saffraanpoeder, sjalot, slagroom, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit  - Deutsche Küche

Basisrecept uit Deutsche Küche:

Witte basissaus

Ingrediënten:
beurre manie, boter, cayennepeper, citroensap, crème fraîche, droge vermout, droge witte wijn, gevogeltefond, laurier, room, sjalotten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Pittige oesters met prei

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, eierdooier, grof zeezout, kerriepoeder, oesters, peper, prei, saffraandraadjes, slagroom, suiker, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Zeebrasem in knolselderijmelknog invullen

Ingrediënten:
bieslook, bladselderij, citroensap, dragon, droge witte wijn, kapperappeltjes, knolselderij, melk, slagroom, snijbiet, witte ui en zeebrasem

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Krabmousse met gemarineerde tomaten

Ingrediënten:
augurk, balsamicoazijn, bieslook, bladpeterselie, citroensap, crème fraîche, dille, dragon, gedroogde oregano, gelatine, gladde mosterd, kappertjes, kervel, ketjap, knoflook, kristalsuiker, mayonaise, noordzeekrabvlees, olijfolie, poedersuiker, romatomaat, slagroom, sojaolie, tomatenketchup, visfond, vleestomaat en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Vlechtwerkvlaai met pruimen en frambozen

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, citroensap, deeg, dille, groenten, kaneel, komkommer, kristalsuiker, marinades, mayonaise, melk, mosterd, olie, pappardelle, ricotta, slagroom, taart, vis, vlees, wijn, zalm, zure room en zwarte peper

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tongfilets in whisky

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, eierdooier, gruyère, kerrie, laurierblad, slagroom, tong, ui, visafval, whisky, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Kreeftencrèmesaus

Ingrediënten:
arachideolie, boter, citroensap, cognac, kreeftkarkassen, laurier, noilly prat, pernod, rode port, prei, selderij, slagroom, tapiocameel, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Lamsschenkel met artisjokken en citroen

Ingrediënten:
artisjokharten in olijfolie, asperge, bleekselderij, citroensap, citroenschil, droge sherry, eidooier, fino sherry, kippenbouillon, knoflook, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, prei, slagroom, verse doperwten, oregano, verse tijm, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Suet Mousseline

Ingrediënten:
blanke vleesfond, citroensap, eidooier, gellan, laag-acyl, room, sjalot, witte wijn, witte wijnazijn en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Soep & rosti van schorseneer

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, extra vierge olijfolie, fleur de sel, groentebouillon, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, schorseneren, sjalot, slagroom en tijm

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Duif met doperwtjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, erwten, granaatappelpitten, jonge duif, peper, peterselie, room, sjalot en zout

Soort:
wild / gevogelte
Haal meer recepten op...