56 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotergembergroenteknoflookkomkommerkruidenolieolijfolieoreganopeperpeterseliespecerijentomatenpureevetwaterwitte wijnazijnwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde mul met ui, paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bruine suiker, citroensap, knoflook, mulfilet, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, gerookt paprikapoeder, rode ui, sherryazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Japanse mini-aubergine met bataatfudge met citroengort, zoetzure peen, geïm- pregneerde paprika en courgettechips

Ingrediënten:
alkmaarse gort, appelsap, azijn, bataat, carotte de sable, citroen, courgette, japanse mini-aubergine, kerrie, knoflook, kummel, mosterdzaad, olijfolie, paprika, peper, sjalot, suiker, turkse aubergine, ui, venkelzaad, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Japans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ingelegde ui

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilivlokken, eieren, gedroogde oregano, groenten, ingelegde ui, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, limoenen, peperkorrels, rode uien, vruchtensap, sinaasappelschil, sla, suiker, zout, ui, vlees, water en zuivel

Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Recept uit BioBudget:

Het mag ook piccalilly zijn

Ingrediënten:
bloem, groente, kerrie, mosterdpoeder, natuurazijn, rietsuiker, rode peper en zout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Caponata

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, bleekselderij, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, rode paprika, rode wijnazijn, suiker, tomaat en ui

Soort:
groente
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker vegetarisch:

Tomatencrostini

Ingrediënten:
mozzarella, groenten, lente-ui, olie, stokbrood, suiker, tomaten, wijnazijn en 
zout en peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten en zo:

Tempura

Ingrediënten:
bloem, eidooier, garnalen, gember, groenten, koolzuurhoudend water, mirin, sojasaus, suiker en wittewijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Recept uit De verse Spaanse keuken:

Aubergineschotel - pisto manchego

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ei, knoflook, lichte basterdsuiker, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, tomaatblokjes, ui, oregano, versgemalen zwarte peper, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Koreaanse worteltjes

Ingrediënten:
cayennepeper, groente, knoflook, korianderzaad, rode peper, suiker, ui, witte keukenazijn, wortels en zonnebloemolie

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Piccalilly van groenten

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, broccoli, courgette, gemberpoeder, groenten, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, suiker, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit  - Toscane

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Toscane:

Italiaanse groenten

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, groene paprika, knoflook, maggi, olijfolie, oregano, peper, rode paprika, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groenten met pindasaus 2 - petjel 2

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bleekselderij, bloemkool, broccoli, bruine basterdsuiker, gefruite uitjes, goela djawa, groente, ketjap benteng manis, knoflook, knolselderij, laos, oelek, pindakaas, prei, pronkbonen, raapje, raapstelen, snijbonen, sperziebonen, spinazie, stoofsla, tahoe, taugé, trassi, ui, waterkers, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Groenten met pindasaus 1 - petjel 1

Ingrediënten:
arachideolie, blanke azijn, bruine basterdsuiker, goela djawa, groente, ketjap benteng manis, knoflook, laos, oelek, olie, pindakaas, spinazie, spitskool, taugé, ui, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...