381 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideolieavocadobotercourgetteeifruitgembergroentebouillonknoflookkokosmelkkorianderlente-uilimoensapmuntolieolijfoliepeterselierode uisjalotsojasaustomaatwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Gemarineerde gamba's met limoen

Ingrediënten:
chilipoeder, gamba, gemberwortel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, thaise vissaus en ui

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Lunch / lichte maaltijd uit Marie Claire Crispy:

Zalm en limoen viskoekjes

Ingrediënten:
broodkruim, citroenblad, citroengras, ei, groene sla, koriander, lente-ui, limoen, plantaardige olie, rode peper, vissaus, witte peper en zalm

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde rode ui

Ingrediënten:
koriander, limoen, olijfolie, rode ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Tex-mex
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Zoete Aardappelsoep Met In Limoen Gemarineerde Puy Linzen

Ingrediënten:
koriander, chilipeper, gember, komijnpoeder, lente-uien, groentebouillon, bakolie, olijfolie, limoen, pindakaas, puy-linzen, knoflook, turkse yoghurt, verse koriander, zoete aardappels, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ingelegde ui

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilivlokken, eieren, gedroogde oregano, groenten, ingelegde ui, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, limoenen, peperkorrels, rode uien, vruchtensap, sinaasappelschil, sla, suiker, zout, ui, vlees, water en zuivel

Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Hollandse Noordzeeschol met limoen, koolrabi, licht gerookte aardappelspinaziepuree, een salade van lamsoortjes en jus van dille

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, crème fraîche, dille, fleur de sel, gemalen zwarte peper, gevogeltefond, knoflook, koolrabi, kruimige aardappel, lamsoor, limoenrasp, maïzena, melk, olijfolie, peper, rode ui, roomboter, scholfilet, spinazie, sushi-azijn en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Ceviche van sint-jakobsvruchten

Ingrediënten:
fleur de sel, knoflookolie, limoenzest, peper, rode chilipeper, rode ui, sesamzaad, sint-jakobsvruchten en tijgermelk

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Chili-kruidenboter

Ingrediënten:
bieslook, grof zeezout, knoflook, korianderblaadjes, limoenrasp, limoensap, rode chilipeper, roomkaas, sjalot en witte peper

Keuken:
Duits
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Thaise groene currypasta

Ingrediënten:
citroengras, gember, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoenrasp, limoensap, rawit, sjalotten, knoflook en witte peper

Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Champignondip

Ingrediënten:
bosui, boter, champignonhoeden, kervel, limoenrasp, limoensap, roomkwark, tabasco, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Lunch uit Een kookboek.:

Groene clubsandwich

Ingrediënten:
basilicummayonaise, ei, gedroogde tijm, groene tomaten, jonge spinazie, knoflookolie, koolrabi, limoenzest, peper, radijsloof, sesamzaad, sjalotten, waterkers en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Krabsalade

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, crème fraîche, ei, gedroogde bladpeterselie, krabpoten, limoenrasp, limoensap, peper, sjalot, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...