362 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloemboterdroge witte wijneikipknoflooklaurierlaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepeterseliepreirozemarijnsjalottijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd uit Koken voor twee:

Bouillon Alberto

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, ei, knolselderij, melk, nootmuskaat, peper, prei, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Geroosterde wortel-pompoensoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, kerriepoeder, kippenbouillon, peper, peterselie, pompoen, rozemarijn, selderij, ui, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Recept uit Crumbles en gratins:

Pastinaak en wortel in een gratin

Ingrediënten:
aardappel, boter, comté, crème fraîche, gorgonzola, karwijzaad, kippenbouillonblokje, pastinaak, peper, salie en wortel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Tonijnspiesen met kokos-mochicakes en wortel-yuzusalade

Ingrediënten:
bakpoeder, bosui, boter, citroenblaadjes, citroengras, ei, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, kippenbouillon, kleefrijstmeel, kokosroom, lichte sojasaus, mirin, pandanbladeren, rijstazijn, rode chilipeper, sake, sesamzaad, shiitake, sugarsnaps, tonijnsteaks, vanillestokje, wortel, yuzusap, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

In de pan gebraden rundvlees met wortel en ui

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, cognac, doorregen spek, hamzwoerd, jonge worteltjes, kalfsschenkel, kippenbouillonblokje, olijfolie, peper, runderbraadstuk, sjalot, ui, uitgebeende bovenbil, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Wortelpuree

Ingrediënten:
fleur de sel, gelatine, speculaas, kippenbouillon, roomkaas, witte peper en wortel

Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Recept uit Wokken met Ming:

Soep met zeevruchten

Ingrediënten:
doradefilet, eiwit, gedroogde chilipeper, groene asperge, kippenbouillon, peper, scampi, sesamolie, sint-jakobsschelp, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Scampi gevuld met broccoli

Ingrediënten:
broccoli, eiwit, gember, kipfilet, kippenbouillon, peper, rijstwijn, scampi, varkensvet, waterkastanje, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Soep met pasta en kikkerwten

Ingrediënten:
bleekselderij, cannellinibonen, conchiglie, groentebouillon, kikkererwten, kippenbouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, rozemarijn, ui, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gele-spliterwtensoep met frankfurters

Ingrediënten:
citroensap, frankfurters, gele spliterwten, kippenbouillon, laurier, peper, plantaardige olie, runderbouillon, selderijblad, ui, wortel en zout

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Bouillon:

Tom kha kai met kalfszwezerik

Ingrediënten:
boter, citroengras, djeroek poeroet, gevogeltebouillon, kalfszwezerik, kippenbouillon, kokosmelk, lente-uien, olijfolie, peper, thaise sjalotjes, tom kha kai, witte balsamicoazijn, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Kalfstong met madeira

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kalfsbouillon, kalfstong, kippenbouillon, madeira, olijfolie, peper, prei, sherryazijn, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Scampi met gewokte groenten

Ingrediënten:
babymais, chilipeper, chinese champignons, chinese kool, donkere sojasaus, kippenbouillon, peper, rijstwijn, scampi, sesamolie, sluimererwten, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Spaans

Recept uit Spaans:

Erwtensoep

Ingrediënten:
bieslook, groene paprika, groene spliterwten, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, magere yoghurt, maïskolven, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaten, water, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Kalkoenjus - turkey gravy

Ingrediënten:
bloem, boter, kalkoenbouillon, kippenbouillon, laurierblad, kalkoenorganen, peper, selderij, tijm, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / gevogelte / feestdagen
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Palingspiesjes met waterkerssaus

Ingrediënten:
groene selderij, kippenbouillon, laurier, paling, peper, peterselie, sjalotjes, suiker, vetstof, visfumet, waterkers, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poolse gevulde kalfsborst met aardappel

Ingrediënten:
aardappel, aardappelmeel, kalfsborst, kippenbouillon, knoflook, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, runderbouillon, ui, wortel en zout

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Zuppa de lenticchie - Linzensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine linzen, kippenbouillon, laurier, olijfolie, pancetta, peper, prei, rozemarijn, salie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...