53 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbotercitroensapkaneellaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreirijstrode paprikaspecerijentijmtomaattomatenpureeuivenkelzaadvetwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Artisjokpuree met saffraan

Ingrediënten:
artisjokken, bieslook, bladpeterselie, citroensap, groentebouillon, knoflook, koriander, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sjalot, ui, venkelknol, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Ontbijt / brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Omeletten met snijbiet en saffraan

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, ei, kruiden, knoflook, melk, peper, plantaardige olie, saffraan, snijbiet, vastkokende aardappel, water en zout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeeduivel met zoete ui, gember en saffraan

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sultana's, ui, vastkokende aardappel, water, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Biryani

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, broccoli, cashewnoten, chilipoeder, gedroogde pruim, granaatappelpitjes, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, rijstolie, saffraan, sperziebonen, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Auberginesaus

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, groentebouillonblokje, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, pomodori, rode chilipeper, rode wijn, saffraanpoeder, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Galicische vissoep met mosselen en garnalen - caldo de pescado

Ingrediënten:
basmatirijst, knoflook, laurierblad, mosselen, noorse garnalen, olijfolie, pikant paprikapoeder, saffraandraadjes, tomaat, ui, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, verse tijm, water, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een kleine bruine stoofpot van paddenstoelen en spelt

Ingrediënten:
abrikozen, chilivlokken, citroenrasp, couscous, gedroogde paddenstoelen, gemalen korianderzaad, gerst, boter, granen, haas, kaneelstokje, knoflook, water, komijnzaad, rozijnen, schenkel, specerijen, spelt, ui, uien, vijgen, vlees, weidechampignons en 
zout en peper

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Sint-jakobsschelpen met oloroso, asperges en migas

Ingrediënten:
citroensap, coquille, extra vergine olijfolie, groene asperge, knoflook, laurierblad, medium oloroso, olijfolie, peper, saffraandraadjes, ui, oregano, water, witbrood, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Kastanjesoep met chorizo - sopa de castañas

Ingrediënten:
bakchorizo, bleekselderij, gedroogde rode spaanse peper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, tamme kastanje, tomaat, verse tijm, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip m´hammar

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, kip, knoflook, paprikapoeder, saffraan, ui, verse koriander, verse peterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Mosterd voor de maaltijd - konijn met slakken

Ingrediënten:
amandelen, boterham, kaneel, knoflook, konijn, madeira, olijfolie, paprika, peper, picada, saffraan, selderij, slakken, tijm, tomaat, ui, water, wijnazijn, witte wijn, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vissoep - soupe de poissons

Ingrediënten:
brood, gedroogde tijm, gedroogde venkel, olijfolie, groene paprika, grof zeezout, gruyère, knoflook, laurierblad, olijfolie, prei, saffraandraadjes, stokbrood, tomaat, ui, vermicelli, verse peterselie, verse spaanse peper, peper, water, witvis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Arroz con pollo op onze wijze

Ingrediënten:
bieslook, citroenblaadjes, gele paprika, gevogelteglace, kip, knoflook, komijnpoeder, olijfolie, rijst, rode paprika, rode spaanse peper, saffraanpoeder, tomaat, ui, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Kip met saffraanrijst en erwten

Ingrediënten:
doperwten, gele ui, gezouten varkensvlees, kip, knoflook, kurkuma, olie, paprikapoeder, peterselie, rijst, saffraan, spek, tomaat, water en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Cochon de lait farci à la Trébizonde - Gebraden speenvarken gevuld met rijst, worstjes, abrikozen en rozijnen

Ingrediënten:
boter, droge madeira, droge port, droge witte vermouth, droge witte wijn, gedroogde abrikozen, kalfsbouillon, kalfsfond, kalfslever, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, krenten, laurier, mosterd, olie, olijfolie, oregano, peper, rozijnen, runderbouillon, runderfond, saffraandraadjes, sjalot, speenvarken, speenvarkenhart, speenvarkenlever, speenvarkenniertjes, tijm, ui, varkensworstjes, venkelzaad, water, witte peper, witte rijst, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Potage magali - Mediterrane tomatensoep met rijst

Ingrediënten:
basilicum, kervel, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rijst, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, venkelzaad, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...