46 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebloemboterbouilloncourgetteeifruitgembergroentelaurierolijfoliepaprikapeperrundvleessojasausspecerijentijmuivleeswaterwortelzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Boeuf aux olives - Runderstoofpot met olijven en aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovisgarnituur, beurre manié, fond, groene oliijven, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, piperadegarnituur, pistou-garnituur, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn, water, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Rundvlees in oestersaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, asperges, gember, heldere bouillon, knoflook, lente-uien, maïsolie, marinade voor rundvlees, medium dry sherry, oestersaus, rosbief, runderlende, sesamolie, shaoxingwijn en sojaolie

Keuken:
Chinees
Soort:
rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Gekruide paprikasoep

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, ketjap benteng manis, knoflook, laurierblad, mager rundvlees, olie, peper, rode paprika, sambal oelek, tomatenpuree, ui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Kul asi - Rundergoulash

Ingrediënten:
bladselderij, bloem, chilivlokken, groene puntpaprika, knoflook, komijnpoeder, laurier, mager rundvlees, paprikapuree, pastinaak, plantaardige olie, rijstpilav, tomaten, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappels en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit singapore:

Singapore-croquetten - Singapore-croquettes

Ingrediënten:
aardappel, aardappelpuree, arachideolie, beschuitkruim, ei, frituurolie, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemberwortel, groene spaanse peper, knoflook, mager rundvlees, paneermeel, ui, verse koriander, verse peterselie, witbroodkruim, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Weense goulashsoep

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chilipoeder, karwijzaad, knoflook, plantaardige olie, rundvlees, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout

Keuken:
Oostenrijks / Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rundvlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Worcestersteak met paddenstoelen

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroen, knoflook, laurier, morieljes, olijfolie, rozemarijn, rundvlees, ui, worcestersaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Iç sigir eti - Runderstoofpot

Ingrediënten:
aardappelen, knoflook, komijn, laurier, olijfolie, rode wijn, rode wijnazijn, rundvlees, tomaten, tomatenpuree, ui, water, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Cottage (rundvlees) pie en shepherd's (lamsvlees) pie

Ingrediënten:
aardappel, appelsap, bananensjalotten, bleekselderij, bloem, boter, champignon, knoflook, lamsvlees, marsala, olie, peterselie, rundvlees, semolina, sojasaus, tomaten uit blik, ui, vet, volle melk, worcestersaus en wortel

Soort:
vlees

Recept van Mijn Recepten:

Roti met rundvlees en spitskool

Ingrediënten:
aardappel, bouillon, ei, kerrie, kerrie masala, knoflook, kousenband, laurier, olijfolie, peper, rode peper, rundvlees, spitskool, tomaat, ui, water en zout

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

carne con chocolate

Ingrediënten:
aardappel, bloem, brandewijn, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, magere runderlappen, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, peperkorrel, prei, pure chocolade, rode wijn, spaanse ui, tomaat, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, vlees, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Knödel recept - Food and Friends

Ingrediënten:
ei, aardappels, kip, boter, bloem, griesmeel, knoflook, maïzena, nootmuskaat, olie om te frituren, olijfolie, bladpeterselie, pulled pork, salami, ui, vlees, worstjes en zout & peper

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Knodel - Duitse bitterballen

Ingrediënten:
ei, aardappels, kip, boter, bloem, griesmeel, knoflook, maïzena, nootmuskaat, olie om te frituren, olijfolie, bladpeterselie, pulled pork, salami, ui, vlees, worstjes en zout & peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Typisch Indiase palak paneer met spinazie

Ingrediënten:
aardappel, aardappelen, gele chilipeper, gember, kaas, kurkuma, paneer, spinazie, stremsel, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, spinazie, vet, vlees, witte ui, yoghurt, zonnebloemolie, zout en 
zout en peper

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Kooktechnieken:

Vlees uit de wwok

Ingrediënten:
gember, groente, knoflook, lente-ui, olie, sojasaus, ui en vlees

Keuken:
Oosters
Soort:
vlees
Een recept uit Mariella Beukers en Irene de Vette - Wijn van eigen bodem

Recept uit Wijn van eigen bodem:

Hollandse runderstoof

Ingrediënten:
laurier, bloem, boter, groente, tomatenpuree, knoflook, koolraap, olijfolie, paprika, peper en zout, riblappen, rode wijn, runderbouillon, rundvlees, rode wijn, sperziebonen, sukadelappen, tijm, uien, wijn en winterwortel

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gebakken ham en groenten met eieren

Ingrediënten:
belegen kaas, brood, courgette, ei, gekookte ham, gele paprika, gemalen zwarte peper, groente, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, tomatenblokjes uit blik, ui, vlees, zongedroogde tomatenpuree en zout

Haal meer recepten op...