60 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroengula djawaknoflookkokosmelkkorianderkorianderpoederkorianderzaadkruidenlaoslimoenlimoensapoliepalmsuikersjalotthaise vissaustrassivissauswaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Rijstsalade - khao yam

Ingrediënten:
bergamotblad, citroengras, gedroogde garnalen, gemberwortel, grapefruit, jasmijnrijst, khao suay, komkommer, limoensap, nam pla, sjalot, suiker, ta krai, taugé en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade / rijst / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Dranken / drinken uit Bouillon:

Exotische thee

Ingrediënten:
citroengras, citroenverbena, gember, kumquats, munt, suiker, vlierbloesems en water

Soort:
vegan
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Saeng wa van gegrild varkensvlees

Ingrediënten:
citroengras, gember, honing, kaffir-limoenblaadjes, limoen, palmsuiker, rode chilipeper, sjalot, sojasaus, tamarindesap, thaise vissaus, varkensfilet en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Specerijensiroop

Ingrediënten:
citroengras, citroenschil, gemberwortel, kardemonpeulen, kristalsuiker, kruidnagel, steranijs, vanillestokjes, witte peperkorrels, witte wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zuur:

Uitbundig Gemarineerde Satéspiesjes Met Pinda Tamarindesaus

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, chilivlokken, citroengras, donkere sojasaus, gember, kaffir-limoenblaadjes, kardemompeulen, water, kurkuma, lauwwarm water, limoenen, palmsuiker, pinda’s, pindasaus, rosé, tamarinde, knoflook, korianderpoeder, trassi en vissaus

Soort:
vlees
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Romige rendang met kokos

Ingrediënten:
braadlap, citroengras, donderbruine suiker, gemberwortel, jasmijnrijst, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, limoenrasp, palmsuiker, rawit, tamarindepasta en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
sous-vide / rundvlees
Een recept uit Emily Jonzen - De smaak van kokos

Diner / lunch / voorgerecht uit De smaak van kokos:

Kippensoep Met Minimais & Limoen

Ingrediënten:
champignons, citroengras, gember, groene chilipepers, koriander, kippenbouillon, kippenpoten, kokosbloesemsuiker, kokosmelk, kokosolie, limoenen, palmsuiker, shiitakes, sjalotten en vissaus

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Gestoomde vis met chilisaus

Ingrediënten:
bananenblad, citroengras, gember, knoflook, lente ui, limoen, limoensap, rijstwijn, rode peper, suiker, thaise vissaus en zeebaars

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in groene saus - ajam boemboe idjoe

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, citroenschil, daoen salam, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene spaanse peper, kemirienoten, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, laos, sereh, ui, verse bladselderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Christian Fielden en Marielle van Spronsen - 5 - Topkoks voor thuiskoks

Recept uit 5 - Topkoks voor thuiskoks:

Céviche van tonijn

Ingrediënten:
agaragar, asperge, citroen, citroengras, gember, knoflook, koriander, limoen, mayonaise, olijfolie, radijs, sjalot, suiker, sushiazijn, tonijn en tuinkers

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise wortelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, citroengras, druivenpitolie, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, maïsolie, suiker, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Aziatische kippensoep met kokosmelk

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroenblaadjes, citroengras, enoki, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, kokosmelk, korianderblaadjes, limoen, limoensap, paddenstoelen, rode peper, shiitake en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Gulai kambing - Gestoofd lams- of geitenvlees

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortel, gemberwortel, kaneelstokjes, kardemompeulen, kokosmelk, kruidnagels, laoswortel, limoen, olie, sambal oelek, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Geurige thaise soep

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, gamba, gember, kippenbouillon, koriander, lente ui, limoen, limoenblad, rode paprika, rode peper, suiker en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Ravioli met gamba's, Thaise basilicum en tamarinde

Ingrediënten:
cederappel, chinese bieslook, citroengras, djeroek poeroet, eidooier, gamba's, gember, gyozavellen, heldere schaaldierenbouillon, olijfolie, radijs, rijstazijn, shii-takes, suiker, tamarindepasta, thaise basilicum, vietnamese koriander en water

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Jamie Oliver: Thaise soep

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, gember, chinese garnalen, kippenbouillon, lente-uitjes, limoenblaadjes, limoenen, rode paprika, rode pepers, suiker, verse koriander en vissaus

Haal meer recepten op...