94 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloemcitroencourgettedilleeigembergroene kruidengroentebouillonkaneelkervelknoflookkruidennootmuskaatolieolijfoliepeperpeterselierozemarijnsuikertijmuiwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Basisrecept uit The naked chef:

Gearomatiseerde boter

Ingrediënten:
ansjovis, boter, citroen, knoflook, kruiden, olijven, pepertjes en zongedroogde tomaat

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Toscaanse boterige zalm

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroen, extra vergine olijfolie, gehakt, kruiden, gemalen zwarte peper, kerstomaat, parmezaanse kaas, room, spinazie, knoflook, zalmfilets en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Festive fruit cake

Ingrediënten:
amandelpoeder, bicarbonaat, bloem, boter, brandy, citroenrasp, donkerbruine basterdsuiker, donkere molasse, ei, gedroogde abrikoos, gesuikerde citrusschil, kaneelpoeder, kers, krenten, kruidenmix, marsepein, medjooldadels, nootmuskaat, pruim, rozijn, rum, sinaasappelmarmelade, sinaasappelrasp en treacle

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Tabouleh met komkommer, paprika en granaatappel

Ingrediënten:
bieslookbloemen, bladpeterselie, boter, bulgur, citrusvinaigrette, fleur de sel, granaatappel, komkommer, minikomkommer, munt, peper, pimpernel, rode paprika, salade, venkelblad, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

In de pan gebakken tongscharfilets met salsa verder

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, augurk, basilicum, bladpeterselie, bloem, boter, citroen, dijon-mosterd, extra vierge olijfolie, kappertjes, knoflook, munt, nieuwe aardappelen, paarse broccoli, rode-wijnazijn, tongfilets, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Gevulde groenten - Dolma

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, boter, courgette, granaatappelmelasse, knoflook, munt, puntpaprika, rode paprika, sumak, tomatem, turkse baldo, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Orloffgebraad met wortelen in Belgische pesto

Ingrediënten:
abdijkaas, belgische graanmosterd, bieslook, bladpeterselie, boter, chilipeper, citroenmelisse, citroenzest, druivenpitolie, gele biet, gemengde jonge wortelen, groentebouillon, knoflook, knolselderij, koriander, lente-ui, limoensap, limoenzest, munt, peper, pistachenoten, varkensgebraad, wortel en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Paling in 't groen met salade van waterkers en kappertjes

Ingrediënten:
basilcum, bladpeterselie, boter, citroen, citroenmelisse, knoflook, krulpeterselie, marjolein, munt, paling, peper, rozemarijn, salade van waterkers en kappertjes, sjalot, spinazie, tijm, verveine, visfumet, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met hersenen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Ezo gelin çorbası

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, chilivlokken, citroen, bloem, boter, gedroogde munt, boter, groentebouillon, haloumi, mozzarella, rode chilipeper, rode linzen, zout, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Fattoush

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, boter, granaatappelsap, granaatappelsiroop, kaneel, kerstomaat, komkommer, olijfolie extra vergine, pitabroodje, platbrood, postelein, rode radijs, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt en za'atar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Groene asperges in 't groen

Ingrediënten:
basilcum, belgische mosterd, bladpeterselie, boter, citroenmelisse, citroensap, citroenzest, fleur de sel, groene asperges, groentebouillon, jonge spinazie, kervel, knoflook, knoflookolie, krulpeterselie, marjolein, mosterdzaad, munt, peper, rozemarijn, sjalot, spinazie, tijm, verveine, volle yoghurt, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Hummus kawarma (lamsvlees) met citroensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen piment, hummus, kaneel, knoflook, lamshalsfilet, munt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, pijnboompitten, witte peper, wittewijnazijn, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Courgette-venkelbeignets

Ingrediënten:
amandelmeel, bladpeterselie, bosuitjes, citroen, courgette, eieren, munt, ghee, kokosolie, rode chilivlokken, rucola, venkelknol, wortel en zoete aardappel

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bistroplank recept - Food and Friends

Ingrediënten:
abrikozen, augurk, bieslook, bladpeterselie, bosui, brood, cashewnoten, comté, druiven, gedroogde pruimen, gekookte ham, walnoten, gezouten boter, gorgonzola, hazelnoten, kaas, kerstomaat, kervel, munt, olijfolie, citroen, rauwe ham, rillettes, roomkaas, vruchtensap, knoflook, versgemalen zwarte peper, witlof, worst en zout

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bistroplank

Ingrediënten:
abrikozen, augurk, bieslook, bladpeterselie, bosui, brood, cashewnoten, comté, druiven, gedroogde pruimen, gekookte ham, walnoten, gezouten boter, gorgonzola, hazelnoten, kaas, kerstomaat, kervel, munt, olijfolie, citroen, rauwe ham, rillettes, roomkaas, vruchtensap, knoflook, versgemalen zwarte peper, witlof, worst en zout

Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Tantuni

Ingrediënten:
biefstuk, bladpeterselie, citroen, griekse yoghurt, groene chilipepers, boter, komijnpoeder, lamsgehakt, munt, pitabroodjes, sumak, zout, tomaten, tortillawraps, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamskhoresh met rabarber

Ingrediënten:
arachideolie, boter, granaatappelsiroop, lamsvlees, munt, peterselie, rabarber, saffraan, ui en water

Keuken:
Iraans
Soort:
lamsvlees
Haal meer recepten op...