75 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebleekselderijbotercitroencitroenraspcitroenschilgehakthoningknoflookkruidenlaurierbladmuntolijfoliepeperpeterselierode uirozemarijnsjalotsuikervruchtensapwaterwortelzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thug kitchen feestvoer:

Focaccia met appel en ui

Ingrediënten:
appel, balsamicoazijn, chilipepervlokken, citroensap, knoflook, melkvervanger, olijfolie, peterselie, pizzadeeg, rozemarijn, tijm en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kip met sinaasappel en ui

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge witte wijn, honing, kip, saffloerolie, sinaasappelsap, sinaasappelschil, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Zeytin piyazi - Salade van groene olijven en walnoten

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, gedroogde tijm, granaatappelmelasse, groene appel, groene olijven, knoflook, lente-ui, olijfolie, rode puntpaprika en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd 1 notitie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Maak van de noot een deugd:

Pepernotenpaté

Ingrediënten:
abrikozenlikeur, bruinbroodkruim, citroensap, ei, moesappel, olijfolie, ontbijtspek, pepernoten, peterselie, sinaasappelsap, tijm, ui en varkenslever

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Eendenborst met abrikozenmostarda

Ingrediënten:
abrikozen, chilivlokken, ciderazijn, citroensap, eendenborst, gedroogde abrikozen, geel mosterdzaad, gember, honing, koolzaadolie, korianderzaad, munt, olijfolie, sjalot, tijm en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Citroensabayon

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, eidooier, gevogeltefond, sjalot, tijm, witte peperkorrels, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

11 koude boteringredienten

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, citroenschil, dijonmosterd, dille, dragon, gemberwortel, groene olijven, kappertjes, kervel, knoflook, koriander, lente ui, limoenrasp, paprikapoeder, peer, peper, perzik, peterselie, pruim, rozemarijn, salie, sojasaus, tijm, wasabipoeder, zout en zwarte olijven

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Lamsvlees in schapenyoghurt

Ingrediënten:
bruine ui, citroenrasp, citroensap, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, lamskotelet, laurierblad, manzanilla, olijfolie, rode ui, schapenyoghurt, verse munt, oregano, verse rozemarijn en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Krokante eendenbouten met venkelsalade

Ingrediënten:
appel, basterdsuiker, bladpeterselie, bleekselderij, ciderazijn, citroensap, eendenbout, eendenvet, extra vierge-olijfolie, grof zout, knoflook, komijnzaad, laurierblad, rode ui, venkelknol, venkelzaad en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Vlierbessensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenschil, crème fraîche, eekhoorntjesbrood, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peper, rode port, rode wijn, room, sjalot, suiker, tijm, vlierbessensap, wildfond en witte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoengebraad met honing

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, braadvocht, citroensap, citroenschil, cognac, gemalen kruidnagel, honing, kalkoen, kalkoenbouillon, kalkoenorganen, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, maïzena, mosterdpoeder, navelsinaasappel, port, rodewijnazijn, saffloerolie, sinaasappel, tijm, ui, versgemalen zwarte peper, volkorenbrood, witte wijn, wortel, zoete aardappel en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / feestdagen
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Cherry Duck / Eend met kersen

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eendenborstfilet, gember, kersensap, kersen uit pot, peper, plantaardige olie, tapiocameel, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / voorgerecht uit 45 geniale rezepten:

Gefüllte Thunfischröllchen mit Taschenkrebsfleisch und Ananas-Mango-Chutney / Gevulde tonijnrolletjes met vlees van noordzeekrab en ananas-mangochutney

Ingrediënten:
ananas-mango-chutney, avocadorelish, bleekselderij, cayennepeper, citroengras, citroenrasp, citroensap, dille, fleur de sel, karwij, kervel, knoflook, limoenrasp, limoensap, noordzeekrab, olijfolie, passievrucht, pekelzout, tijm, tonijnfilet, ui, venkel, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
vis
Een recept uit Mathijs Vrieze, Samuel Levie, Hugo Kennis, Jim de Jong en Het Nederlands Visbureau - Kookboek de kleine smaakmaker

Diner / hoofdgerecht uit Kookboek de kleine smaakmaker:

Aardappelspaghetti met saus van Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bieslook, citroenrasp, citroensap, droge sherry, foelie, frituurolie, garnalenbouillon, hollandse garnalen, knoflook, maïzena, olijfolie, ongepelde hollandse garnalen, sjalot, tijm, vastkokende aardappelen, visbouillon en witte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Selderij-appelsoep

Ingrediënten:
braeburn, citroensap, crème fraîche, groentebouillon, hazelnootschilfers, knoflook, knolselderij, olijfolie, peper, tijm, ui, volkorentoast en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gegrilde zoute garnalen met limoen-knoflooksaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, extra vierge-olijfolie, grof zeezout, knoflook, knoflookzout, limoenrasp, limoensap, rode ui, tijgergarnaal, oregano, verse tijm, versgemalen zwarte peper en visbouillon

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus / barbecue/grill / feestdagen
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Zwarte rijst, zeekat en ingelegde citroen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroensap, groene paprika, ingelegde citroenschil, inktvisinkt, laurierblad, olijfolie, paellarijst, pijlinktvis, pimentón dulce, puntpaprika, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm, witte wijn en zeekat

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Haal meer recepten op...