51 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterselieboterbouilloncitroencitroenraspdragondroge witte wijneiknoflooknootmuskaatolieolijfoliepeterselieplantaardige olieroomsuikertomaatuivruchtensapwaterwitte peperwitte wijnzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kruidig citruskruimellaagje

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, citroensap, citroenschil, citrusschil, grapefruitschil, koriander, limoenschil, pecannoot, sinaasappelschil, volkorenmeel, walnoten en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Kipragout met champignons

Ingrediënten:
citroenrasp, droge witte wijn, bloem, gezouten boter, kippenbouillon, kippenpoten, mosterd, citroensap, witte champignons en witte peper

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Ravioli met krab

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, citroensap, gedroogde chilipeper, krabvlees, mascarpone, pastadeeg met chilipeper, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Koude forel in sinaasappelmarinade

Ingrediënten:
baars, bloem, citroensap, forel, italiaanse vermout, olijfolie, peterselie, sinaasappelpartjes, sinaasappelsap, sinaasappelschil, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gebakken zeebaars met tahin en RIJST

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, citroen, citroensap, gemalen komijn, ui, olijfolie, pijnboompitten, tahin, visbouillon, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Fatayer

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, granaatappelmelasse, groene spaanse peper, kaneel, olijfolie, rode ui, spinazie, sumak, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Groene erwten pannenkoeken

Ingrediënten:
appel, appelsap, bakpoeder, bloem, citroensap, diepvrieserwten, ei, karnemelk, koolzaadolie, kwark, peper, wortel en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Krokante pijlinktvis met saffraan-appelaioli

Ingrediënten:
aioli, bloem, citroensap, groene appel, inktvis, kruiden, olijfolie, peper, saffraandraadjes en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Rog Grenobloise

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, citroensap, croutons, kappertjes, bladpeterselie, rogvleugel, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Gefrituurde artisjokken - carciofi fritti

Ingrediënten:
artisjok, bloem, citroen, citroensap, ei, knoflook, oregano, peper, plantaardige frituurolie, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Saus bij Libanese gehaktballetjes

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroensap, granaatappelsiroop, korianderpoeder, olijfolie, pimentpoeder, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Schol met druiven

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, dragon, mosterd, olie, peper, peterselie, schol, witte druiven en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tortellini met pompoen

Ingrediënten:
amaretti, azijn, bigarreaux, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, gedroogde abrikozen, gedroogde peer, geel mosterdpoeder, gember, margarine, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, pompoen, slagroom, suiker, sukade, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Siciliaanse polpette

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, kalfsgehakt, laurier, olijfolie, oud brood, oude pecorino, peper, peterselie, varkensgehakt, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Wild zwijn op Lainze wijze

Ingrediënten:
champignon, citroensap, ganzenlever, hertenfilet, laurierblad, meel, peperkorrel, rode aalbessen, rode wijn, soepgroenten, varkensribstuk, verse tijm, vet spek, wildfond, zout, zure room en zwezerik

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kip met sinaasappel en ui

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge witte wijn, honing, kip, saffloerolie, sinaasappelsap, sinaasappelschil, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Bamyali barbunya - Gebakken rode poon met okra

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroensap, groene tomaat, knoflook, okra, olijfolie, plantaardige olie, rode paprika, rode poon, sjalotjes, suiker, verjus, witte peper en wortels

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht uit Gemüse! :

Peultjes-worteltaart herfstversie

Ingrediënten:
bergkaas, bloem, boter, citroensap, crème fraîche, dragon, ei, pompoen, room, zout, zure appel en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...