90 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembroccolicitroensapeifruitgemberknoflookkoriandermelknotenolijfoliepeperpittensjalotsojasausspinaziesuikervleeswaterzoutzuivel
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rundvleestajine met pruimen

Ingrediënten:
boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneelstokje, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Börek met hummus, spinazie en bataat

Ingrediënten:
babyspinazie, bataat, boter, chilipoeder, feta, filodeeg, gerookte paprika, hummus, komijnzaad, linzen uit pot, nigellazaad, olijfolie, rode ui en sesamzaad

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Masala-eieren

Ingrediënten:
boter, currypoeder, ei, feta, garam masala, groene spaanse peper, kerstomaat, komijnzaad, koriander, lente-ui, olijfolie, sesamzaad, yoghurt en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Tonijnspiesen met kokos-mochicakes en wortel-yuzusalade

Ingrediënten:
bakpoeder, bosui, boter, citroenblaadjes, citroengras, ei, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, kippenbouillon, kleefrijstmeel, kokosroom, lichte sojasaus, mirin, pandanbladeren, rijstazijn, rode chilipeper, sake, sesamzaad, shiitake, sugarsnaps, tonijnsteaks, vanillestokje, wortel, yuzusap, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Tomaten-sesamchutney

Ingrediënten:
boter, honing, kaneel, peper, pomodori tomaten, saffraan, sesamzaadjes, sjalotje en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Symptomen van een burn-out

Ingrediënten:
alcohol, artisjok, avocado, chiazaad, chocolade, ghee, hooi, knoflook, koffie, kokos, kurkuma, lauwwarm water, lijnzaad, noten, pastinaak, prei, roomboter, salie, sesamzaad, snijbiet, spinazie, suiker, thee, tomaat, ui, walnoten, wortel, zaden, zeewier, zoete aardappel, zonnebloempitten, zout en zwarte bonen

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Bouillon van bospaddenstoelen en spruiten

Ingrediënten:
bladerdeeg, bospaddenstoelen, boter, eidooier, groentebouillon, knoflook, laurier, peper, piment d'espelette, prei, sesamzaad, sjalotten, spruiten, tijm, tomatenpuree en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Rundvleestagine met pruimen

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Lamstajine met pruimedanten en amandelen

Ingrediënten:
amandel, boter, gemberpoeder, geweekte pruimedanten, kaneelstokje, koriander, kurkuma, lamsschouder, olijfolie, peterselie, ras el hanout, saffraan, sesamzaad, ui en vleestomaat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Côte à l'os met veldsla "speciale"

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, boter, citroensap, citroenzest, gedroogde oregano, ketchup, mayonaise, paneermeel, peper, ribeye met bot, rode ui, sesamzaad, veldsla, volle yoghurt en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / rundvlees
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Fruitige konijnenspitjes

Ingrediënten:
abrikoos, boter, cocktailkersen, gerookt spek, kerstomaat, konijnfilet, peper, sesamzaadjes, ui en zout

Soort:
barbecue/grill / wild
Haal meer recepten op...