171 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotergemberkaneelstokjekippenbouillonknoflookkruidenkruidnagellaurierbladolieolijfoliepeperpeterselierode wijnspecerijensuikertomatenpureevetwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomatensaus met laurier

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge-olijfolie, kaneel, laurierblad, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gestoofde ossenstraat met pompoen en kaneel

Ingrediënten:
anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gestoofde ossenstraat met pompoen en kaneel

Ingrediënten:
anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Pastitsio: macaroni-gehaktschotel met kaneel, rode wijn en kefalotiri

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, griekse kefalotiri, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, mager rundergehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rigatoni, rode wijn, tomaat in blik, tomatenpuree, tortigliono, tubetti, ui en witbroodkruim

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Sperziebonen, tomaten en kaneelyoghurt

Ingrediënten:
baharat, bosui, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, laurierblad, olijfolie, piment, sperziebonen, suiker, verse koriander, water, witte wijn en zoete tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Cannelloni met tomaten-gehaktsaus

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, ei, gedroogde munt, kaneelstokje, knoflook, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tomaat in blik, ui, witte wijn, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Echte tomatenketchup

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, paprikapoeder, rietsuiker, tomaten, ui, witte peper en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kipshoarma

Ingrediënten:
citroen, kaneel, kardemom, kardemompeulen, kippendijen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurier, laurierblaadje, olijfolie, paprika, paprikapoeder, piment, pindakaas, tomaat, ui, venkelzaad en yoghurt

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Tomatenchutney

Ingrediënten:
blonde kandijsuiker, citroen, gemberpoeder, kaneelstokje, kruidnagels, laurier, rood spaans pepertje, tomaten, uien en zout

Soort:
inmaak / chutney/pickle/jam/compote / conserven
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Indische Currypaste - Indische currypasta

Ingrediënten:
banaansjalot, gember, groene dutch red chilipeper, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, komijnzaad, korianderkorrels, kruidnagel, kurkuma, laurier, raapzaadolie, tomatenpuree, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
curry / vegan / inmaak
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Kip met mole

Ingrediënten:
bleekselderij, cacaopoeder, gedroogde rode spaanse peper, kaneel, kaneelstokje, kip, knoflook, komijnzaad, laurier, olijfolie, pure chocolade, rode wijnazijn, sesamzaad, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Diner / hoofdgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Marokkaanse lamsstoofpot

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikozen, gedroogde peper, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lamsnekfilet, laurier, pomodoritomaat, rode ui, rozemarijn, venkelzaad, wijnazijn, yoghurt en zoete aardappel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Mexicaanse chili met rundvlees

Ingrediënten:
cannellinibonen, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, groene paprika, kaneel, kerstomaat, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, magere yoghurt, olijfolie, rode spaanse peper, runderschenkel, tomatenblokjes, ui en wittewijnazijn

Keuken:
Mexicaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Athletenschotel

Ingrediënten:
bruine linzen, groene linzen, kaneel, knoflook, laurier, pure chocolade, puy linzen, sherry, spek, tomatenpuree, ui en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Gnocchi met wilde eend ragu recept

Ingrediënten:
laurier, gedroogde rozemarijn, gehakt, parmezaanse kaas, gnocchi, kaneel, kippenbouillon, peper en zout, rode wijn, olijfolie, knoflook, tomatenblokjes, uien en wilde eend

Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Gnocchi met wilde eend ragu recept

Ingrediënten:
laurier, gedroogde rozemarijn, gehakt, parmezaanse kaas, gnocchi, kaneel, kippenbouillon, peper en zout, rode wijn, olijfolie, knoflook, tomatenblokjes, uien en wilde eend

Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / voorgerecht uit #watetenwevandaag:

Tomatensoep à la Enrico

Ingrediënten:
basilicum, half-om-halfgehakt, kaneel, ketjap manis, knoflook, laurier, olijfolie, paprika, peper, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, tomaat, tomatenpuree, ui, vanillesuiker en zout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Maqluba

Ingrediënten:
aubergine, baharat, basmatirijst, bloemkool, boter, geelwortelpoeder, gemalen piment, kaneel, kippendijen, knoflook, laurier, pijnboompitten, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...