174 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercitroensapeidooierknoflookkruidenmelknootmuskaatolieolijfoliepaneermeelpaprikapoederparmezaanse kaaspeperplantaardige olierundergehakttijmuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Ei-kruidensaus

Ingrediënten:
azijn, ei, kruiden, kappertjes, mosterd, olie, peper, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentegerecht met ei en pindasaus - gado-gado

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, gele kool, goela djawa, groene kool, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

Mayonaise

Ingrediënten:
augurk, citroensap, eidooier, groene kruiden, harissa, water, misopasta, mosterd, saffraandraadjes, sesamolie, sjalot, wasabipasta en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft "Grand Maitre"

Ingrediënten:
belgisch bier, boter, eidooier, double cream, kreeft, olie, peterselie, sjalot en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Kaasballetjes met salade

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, ei, melk, olie, pistolets, pittige kaas en sjalot

Soort:
salade / garnituur / kaas
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Provençaalse salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, ei, haricots verts, krieltjes, olie, peper, rode-wijnazijn, sjalot, verse peterselie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / aardappelgerecht
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Tartaarsaus

Ingrediënten:
augurk, bieslook, citroensap, dragon, ei, eidooier, kappertjes, kervel, olie, peterselie, sjalot en wittewijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Kalfsrouleau gevuld met mortadella en pistache

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kalfsbouillon, kalfsgehakt, knoflook, mortadella, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, pistache, sjalot en witbroodkruim

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Raapjes gevuld met seitan

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, fijne havervlokken, gemalen kaas, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, raapjes, seitan, sjalot, sojamelk, walnoten, wortelen en zout

Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Biefstuk tartaar

Ingrediënten:
augurk, azijn, eierdooier, biefstuk, kappertjes, olie, peterselie, tomatenketchup, ui en worcestersaus

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Picknick / diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Uevos kon karne - Spaande vleesomeletten

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, kalfsgehakt, lamsgehakt, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Picknick / diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Ajji bi lahma - Vleesomeletten

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, kalfsgehakt, lamsgehakt, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Amarant-wortelschijven

Ingrediënten:
amarant, bergkaas, bloem, ei, groentefond, hazelnoot, olie, peterselie, sesamzaad, ui, witte peper en wortel

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Haal meer recepten op...