585 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroensapdroge witte wijneikippenbouillonknoflooklaurieroliepeperpreirode wijnrozemarijnrunderbouillontijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Terrine van rund en peterselie

Ingrediënten:
biefstuk, cognac, hamlappen, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, piment, sjalot, tijm, zoete witte wijn en zout

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Canneloni met peterselie en pancetta

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruine suiker, cannelloni, citroen, knoflook, laurier, mozzarella, olijfolie, pancetta, rode wijn, room, tomatenpassata, ui, wittebroodkruim, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Veg!:

In de oven gebakken pompoen en sjalotten met merguez-kikkererwten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, extra vierge-olijfolie, fijn zeezout, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurier, olijfolie, pompoen, rozemarijn, sjalot, ui, venkelzaad, zeezout, zoet gerookte-paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Ossenstaart met kaneel en rodewijnsaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kaneelstokje, kippenbouillon, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, ossenstaart, rode wijn, sherryazijn, sjalot, verse bladpeterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, winterwortel, worcestersaus, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Chorizo en sidra

Ingrediënten:
chorizo, droge appelcider, kippenbouillon, laurierblaadje, mild paprikapoeder, olijfolie, pimentón, sherryazijn, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees / worst
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Acorda met garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrels, peterselie, garnaal, sjalot, wit boerenbrood, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kip, in wijn gestoofde

Ingrediënten:
boter, braadkip, champignon, knoflook, laurierblad, mager rookspek, maïzena, margarine, olie, peterseliestelen, rode wijn, sjalot en tijm

Soort:
gevogelte
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Verse tomatensoep met orzo en gruyerecroutons

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, gruyère, honing, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, orzo, oud stokbrood, sjalot, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

konijn salmorejo

Ingrediënten:
bloem, droge witte wijn, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, konijn, laurierblad, olijfolie, oregano, paprikapoeder, sherryazijn, sjalot, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Konijn in pikante saus

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde dragon, gemberwortel, groene appel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olie, peterselie, tam konijn, tijmblaadjes, ui, volle melk en wild konijn

Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Judias verdes en salsa de tomate

Ingrediënten:
chilivlokken, knoflook, laurierblaadje, mild paprikapoeder, olijfolie, pimentón, sperziebonen, tomatenblokjes uit blik, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

vissoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, droge witte wijn, garnaal, kerstomaat, kippenbouillon, langoustines, laurierblaadjes, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, scampi, uien, venusschelpen, vongole en zeebrasems

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kalfsrolletjes met spek en gehakt

Ingrediënten:
bloem, buikspek, kalfslapjes van de bil, laurierblad, olijfolie, rundergehakt, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Haal meer recepten op...