68 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebladpeterseliebloemkoolcitroencitroensapeigembergroentekerstomaatkikkererwtenknoflookkruidenlimoensapmuntoliepeperrode uispecerijentomaatuiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Groene gazpacho

Ingrediënten:
avocado, basilicum, gember, granny smith, komkommer, koriander, lente ui, limoensap, munt, olijfolie en peterselie

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Couscoussalade

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, avocado, bladpeterselie, citroen, couscous, gehakt, kippenbouillon, komkommer, koriander, olijfolie, sumak, tomaten, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Griekse Salade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladpeterselie, cherrytomaatjes, ciabatta, dragon, feta, komkommer, koriander, olijfolie, rode paprika, rode ui, stokbrood en zwarte olijven

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tabouleh

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, kleine tomaten, komkommer, koriander, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Libanees / Syrisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Lunch uit Het insectenkookboek:

Couscoussalade

Ingrediënten:
buffalo's, cayennepeper, citroen, couscous, gedroogde abrikozen, gele paprika, gembersiroop, kerstomaat, komkommer, koriander, lente ui, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, ras el hanout, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, zout en zwarte olijven

Soort:
salade / insecten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Sabich

Ingrediënten:
aubergines, koriander, chiliflakes, citroen, eieren, groene pepers, karwijzaad, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, mango, olijfolie, peterselie, pitabroodjes, tahin en tomaten

Keuken:
Israëlisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Fattoush

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, citroensap, extra vergine olijfolie, kerstomaat, knoflookteen, komkommer, lente-ui, pita, radijs, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, za'atar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Perzisch kruiden-komkommeryoghurt

Ingrediënten:
dille, extra vierge-olijfolie, knoflook, koriander, munt, perzische komkommer, peterselie, rozenblaadjes, rozijnen, walnoten, yoghurt en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Perzische shirazisalade

Ingrediënten:
dille, extra vierge-olijfolie, kerstomaat, knoflook, koriander, limoensap, munt, peper, perzische komkommer, peterselie, rode ui, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Salade van pittige kikkererwten & verse groenten

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, griekse yoghurt, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komkommer, koriander, natriumbicarbonaat, olijfolie, radijs, rode paprika, rode ui, sherryazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Fattoush

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, boter, granaatappelsap, granaatappelsiroop, kaneel, kerstomaat, komkommer, olijfolie extra vergine, pitabroodje, platbrood, postelein, rode radijs, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt en za'atar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een koude tomaten-noedelsalade

Ingrediënten:
boter, brood, cashewnoten, doperwten, dressing, boter, grapefruitsap, groenten, komkommer, kiemgroente, knoflook, komkommer, koriander, munt, noedels, olijfolie, oranje paprika, peterselie, pijnboompitten, tomaatjes, tomaten, water en zout

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Turkse gehakte salade

Ingrediënten:
boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kerstomaat, kirmizi biber, knoflook, komkommer, melk, platbrood, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Gebakken lever met gehakte salade en yoghurt-komijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kalfslever, kerstomaat, knoflookteen, komijnzaad, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Salade met tarwekorrels - wheatberry salad

Ingrediënten:
appel, bulgur, courgette, dragonazijn, franse mosterd, gemalen chilipeper, kikkererwten, kerriepoeder, knoflook, komijnpoeder, komkommer, korianderpoeder, kruidenazijn, magere yoghurt, olijfolie, peper, rode paprika, sjalot, tarwekorrels, verse peterselie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Salade van quinoa en gegrild zuurdesembrood

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, koriander, minikomkommer, munt, olijfolie, peterselie, quinoa, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gestoofde runderrollade - morcon

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, knoflook, komkommer, kruidenazijn, krulpeterselie, lichte sojasaus, limoensap, maïzena, olie, peper, runderbouillon, runderrollade, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine sat´'s van kip - saté ajam ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, gembersiroop, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, kipfilet, knoflookpoeder, komkommer, krulpeterselie, limoensap, mager kippenvlees, olie, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, winterwortel, wortel, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Picknick / lunch / buffet uit Love your lunch:

Med e ane couscou alade met verse kruiden

Ingrediënten:
bieslook, citroen, couscous, gemalen komijn, groentebouillonblokje, water, komkommer, olijfolie, peper, rode paprika, rodewijnazijn, peterselie, verse koriander, verse muntblaadjes, witte ui, zongedroogde tomaten, zout en zwarte olijven

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kikkererwtballetjes - falafel

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroensap, ei, gemalen geelwortel, gemalen komijn, gemalen koriander, kikkererwten, knoflook, komkommer, natriumbicarbonaat, pitabrood, plantaardige olie, sla, tahini, tomaat, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witbrood, zout en zuiveringszout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Egyptisch
Soort:
peulvruchten / veganistisch / vegetarisch / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met pindasaus - Tahoe goreng saoes katjang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, pindakaas, sambal oelek, tahoe, ui, verse koriander, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gekruide aardappelballetjes - perkedel kentang ketjil

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, ei, eiwit, frituurolie, ketjap benteng asin, knoflook, komkommer, nootmuskaat, olie, tomaat, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Bijna-tabouleh salade met feta

Ingrediënten:
bulghur, citroen, kerstomaat, knoflook, komkommer, olijfolie, bladpeterselie, verse korianderblaadjes, verse muntblaadjes, peper, witte amandelen, zout en zwarte olijven zonder pit

Haal meer recepten op...