77 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbroodgroentehamburgersknoflookkruidenlaurierolijfoliepeperspecerijensuikertijmtomatenpureeuivenkelzaadvetvleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met tomaat en saffraan

Ingrediënten:
bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraanpoeder, selderijblad, soepkip, suiker, tomaten, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Saffraan-lasagne van geroosterde groente

Ingrediënten:
basilicum, bloem, broccoli, cherrytomaten, chilipeper, courgette, eieren, groente, groenten, harde bloem, rode ui, knoflook, lasagne, water, olijfolie, oregano, paprika, pasta, pastadeeg, peterselie, puntpaprika, saffraan, tomaten, uien, zout en 
zout en peper

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

marokkaanse minestrone

Ingrediënten:
rode aardappel, bleekselderij, boter, gemberpoeder, kippenbotten, lamsbotten, meiraap, peterselie, prei, saffraandraadjes, tomaat, ui, vermicelli, versgemalen zwarte peper, water, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Mosselsoep - soupe aux moules

Ingrediënten:
eierdooier, kooknat, kruiden, mossel, olijfolie, oud brood, prei, saffraandraadjes, saffraanpoeder, tomaat, ui, venkelzaad, versgemalen zwarte peper, wilde venkel, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Soupe de moules - Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, lamsoren, mosselen, peper, peterselie, prei, saffraan, sjalot, slagroom, tijmsaus, tomaat, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Vissoep

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, croutons, gruyère, knoflook, kongeraal, krab, kreeft, mosselen, olijfolie, pastis, peterselie, prei, roodbaars, saffraan, tomaat en venkelgroen

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Visfilet met venusschelpen en merguez

Ingrediënten:
appelazijn, bladpeterselie, cherrytomaten, citroen, clams, extra vierge olijfolie, gele paprika, knoflook, kokkels, koriander, laurier, merguez, olijfolie, prei, rode paprika, saffraandraadjes, tomaten, ui, venusschelp, visbouillon en witvisfilet

Keuken:
Marokkaans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Shellfish stock

Ingrediënten:
basilicum, geklaarde boter, champignons, coquilles, inktvis, peterselie, prei, saffraan, schalen en koppen van kreeft, garnaal en krab, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, venkelzaad, droge vermout en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Basisrecept Noordzeebouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, graten en kuit van platvissen, griet, kabeljauw, knoflook, laurier, olijfolie, pastis, peterselie, pieterman, pladijs, prei, rode paprika, rode poon, saffraan, sliptong, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol en visfumet

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Potage magali - Mediterrane tomatensoep met rijst

Ingrediënten:
basilicum, kervel, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rijst, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, venkelzaad, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Bourride

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, ei, extra vierge olijfolie, garnaal, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, prei, saffraan, tomaat, ui, venkelzaad, visbouillon, witvisfilet en zuurdesembrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vissoep - soupe de poissons

Ingrediënten:
brood, gedroogde tijm, gedroogde venkel, olijfolie, groene paprika, grof zeezout, gruyère, knoflook, laurierblad, olijfolie, prei, saffraandraadjes, stokbrood, tomaat, ui, vermicelli, verse peterselie, verse spaanse peper, peper, water, witvis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Kreeft op z'n chicst

Ingrediënten:
bladselderij, boter, chardonnay, knoflook, knolselderij, kreeftenkarkas, kreeftenschalen, laurier, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, slagroom, tomatenpuree, ui, visbouillon en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vissformatini met groente - sformato di trota salmonata

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, boter, b-tomaat, courgette, droge witte wijn, eierdooier, peper, prei, saffraan, slagroom, ui, verse bladpeterselie, viskoppen, wortel, worteltjes, zeeforelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / groente / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Fideos met strandschelpen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, capelli d'angelo, citroen, citroenschil, citroentijm, cognac, engelenhaarspaghetti, fideos pasta, groene paprika, kerstomaat, kokkels, laurierblad, mosselen, olijfolie, pimentón, prei, rode chilipeper, saffraandraadjes, schalen van schaaldieren, strandschelpen, tijm, ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gebonden boullabaise met Sint-Jacobsschelpen

Ingrediënten:
aardappelen, aïoli, bouquet garni, coquilles, eidooier, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, tomaten, tomatensap, ui, vermicelli, visbouillon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Sven ter heide, Jennifer ter Heide

Recept van Voedzaam & Snel:

Simpele bouillabaisse

Ingrediënten:
kabeljauwfilet, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, peterselie, prei, rode peper, roodbaarsfilet, saffraan, salie, scholfilet, tomatenblokjes, tong, ui, venkel, visbouillon, witvis en wortel

Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, vis, knoflook, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, schelpdieren, sinaasappelrasp, stokbrood, tomaat, tomatenpuree, ui, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
aardappel, bonenkruid, brood, krabbetjes, langoestines, laurier, look, olijfolie, pastis 51, peper, peterselie, prei, rode poon, rouille, saffraan, schorpioenvis, tijm, tomaten, ui, venkelzaad, wijting, zeeduivel, zeepaling, zonnevis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bouillabaise

Ingrediënten:
beerkreeften, cigale, knoflook, laurier, olie, olijfolie, peterselie, prei, saffraan, sinaasappel, tomaat, ui, venkel, vis en zwemkrabben

Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...