193 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebladpeterseliebotercitroeneigroene paprikaknoflookkorianderlente-uimuntolieolijfoliepaprikapoederpeperrode paprikarode uisjalottijmtomaatwaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde mul met ui, paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bruine suiker, citroensap, knoflook, mulfilet, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, gerookt paprikapoeder, rode ui, sherryazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 101 ballen:

Salade van gegrilde aubergine & paprika

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, granaatappelsiroop, knoflook, lente-ui, olijfolie, rode paprika's, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Veg!:

Snelle couscous-salade met paprika en feta

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, couscous, feta, gegrilde paprika, komkommer, rode ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Rijstsalade met zwarte bonen, maïs en rode paprika

Ingrediënten:
bosui, citroensap, gedroogde chipotlepeper, gedroogde zwarte bonen, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, knoflook, langkorrelrijst, maïskorrels, olijfolie, rode paprika, rode-wijnazijn, ui, verse koriander, verse munt en verse peterselie

Soort:
salade / barbecue/grill / rijst / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Paticlan salata - Salade van gegrilde aubergine

Ingrediënten:
appelciderazijn, aubergines, bladpeterselie, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, lente-uien, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Crudités

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broccoli, citroensap, danish blue, hüttenkäse, knoflook, komkommer, peterselie, rode paprika, sjalot, venkelknol, witlof, wortel en zure room

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht uit Honey & co:

Big Itzik

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gele paprika, knoflook, munt, olijfolie, oranje paprika, peterselie, rode paprika, rode ui, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Salade van zwarte oogbonen

Ingrediënten:
citroensap, groene paprika, knoflook, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode paprika, rode wijnazijn, sjalot en zwarte oogbonen

Keuken:
Portugees
Soort:
salade
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Gegrilde groentesalade - escalivada

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, spaanse ui, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Rijstsalade ensalada de arroz

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, groene olijven, kerstomaat, knoflook, lente-ui, olijfolie, rode paprika, versgemalen zwarte peper, witte rijst, zout en zwarte olijf

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige koolsla zonder mayo

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroensap, dijonmosterd, gele paprika, groene kool, habaneropeper, jalapeñopeper, knoflook, lente-ui, olijfolie, peterselie, rode kool, rode paprika, rode wijnazijn, savooiekool, serrano chilipeper, sherryazijn, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Guacamole alla montali

Ingrediënten:
avocado, balsamicoazijn, bieslook, bladpeterselie, cannellinibonen, citroensap, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, knoflook, maïskorrels, rode paprika, sjalot, tabasco en tomaat

Keuken:
Mexicaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Recept uit Grieks koken:

Griekse bonensalade

Ingrediënten:
ansjovis, bosuitjes, citroensap, dille, gedroogde witte bonen, olijfolie, paprika, peper, peterselie, tomaten, uien en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Aardappelsalade met groenten ensaladilla rusa

Ingrediënten:
aardappel, augurk, bladpeterselie, citroensap, dijonmosterd, erwten, gevulde groene olijven, kappertjes, mayonaise light, rode paprika, sperziebonen, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Haal meer recepten op...