78 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbloembotercitroensapeidooiergembergroenteknoflookkomkommermelknootmuskaatolieolijfoliepeperpindakaasspecerijenuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Quiche met peterseliewortel en spinazie

Ingrediënten:
bladspinazie, boter, ei, feta, filodeeg, groene olijven, knoflook, peterseliewortel, rode peperoni, suiker, tijm, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

T'fina pkaila - Stoofpot van vlees met bonen en spinazie

Ingrediënten:
boulette, cayennepeper, doorregen kalfsschouder, ei, extra vergine olijfolie, harissa, kalfshaks, kardoen, kikkererwten, knoflook, mergpijpjes, nieuwe aardappels, osban, plantaardige olie, runderschenkel, snijbiet, suiker, tomatenpuree, wilde spinazie, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Eendenborstfilet met gember

Ingrediënten:
bamboescheuten, droge sherry, eendenborstfilet, eiwit, gevogeltefond, lichte sojasaus, maïzena, olie, spinazie, suiker en gember

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sukiyaki

Ingrediënten:
bieflappen, droge witte wijn, ei, japanse sojasaus, lente ui, maïsolie, medium sherry, mirin, sake, shiitake, somen, suiker, tahoe en wilde spinaziebladeren

Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Groene gnocchi

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, eidooier, nootmuskaat, rozenwater, spinazie en suiker

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Pistachetaart

Ingrediënten:
bitterkoekjes, bloem, boter, eidooier, oranjebloesemwater, pistaches, snijbiet, spinazie en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Ravioli

Ingrediënten:
ei, harde tarwebloem, knoflook, meelwormen, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, ricotta, spinazie, suiker, tarwegriesmeel, tomaat in blik, ui, witte peper en zout

Soort:
insecten / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Koreaanse rijst

Ingrediënten:
bruine rijst, citroen, ei, entrecote, harissa, knoflook, komkommer, kristalsuiker, lente-ui, littlegemsla, oesterzwam, sesamolie, sesamzaad, sherryazijn, sojasaus en spinazie

Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Moderne bastilla

Ingrediënten:
bruine saus, filodeeg, gesuikerde tomaten, kipvulling, roerei, spinazie, suiker, warkavellen en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pastei
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Bijgerecht uit Koude keuken:

Lente-invasie

Ingrediënten:
azijn, ei, groene paprika, knoflookpoeder, komkommer, olie, peper, spinazie, suiker, tomaten, ui, waterkers, zout en zure appel

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentesalade met pindasaus - gado-gado Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, ei, gegiste sojabonenkaas, goela djawa, haricots verts, kemirienoten, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, mais, pindakaas, sambal oelek, sperziebonen, spinazie, taugé, tempé, tomaat, ui, voorjaarsui, worteltjes, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Haal meer recepten op...