170 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouquet garnicitroencitroensapcrème fraîchedroge witte wijngroentekippenbouillonknoflooklaurierlaurierbladolieolijfoliepeterselieroomsjalottijmtomaattomatenpureewaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Fettucine met zalm en prei

Ingrediënten:
boter, citroensap, fettucine, peper, prei, room, sjalot, visfond, water, witte wijn, zalmfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Koningskrab en prei in as van hooi

Ingrediënten:
boter, broodkruimels, droge witte wijn, hooi, koningskrabscharen, mosselen, peper, prei, room, sjalotje, tijm, water, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Zoetzure prei met geitenkwark en krenten

Ingrediënten:
appelazijn, droge witte wijn, fijne kristalsuiker, geitenkwark, kervelblad, knoflook, krenten, laurier, olijfolie, prei, rode ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Langzaam gestoofd kalfsvlees met pruimen & prei

Ingrediënten:
anijsster, bouillon, citroen, droge witte wijn, gedroogde pruimen, gemalen piment, griekse yoghurt, kalfsschenkel, kaneelstokje, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, tomaat in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Consommé van noordzeegarnalen en krab met citroen en lente-ui

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, citroen, eiwit, knoflookolie, lente-ui, noordzeekrab, pastis de marseille, peper, piment d'espelette, prei, rauwe ongepelde garnalen, tomatenpuree, ui, venkelknol, water, winterwortelen, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

court-bouillon

Ingrediënten:
citroensap, cognac, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, tijm, ui, venkel, water, winterwortel en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:

Risotto met doperwten en mascarpone

Ingrediënten:
belegen geitenkaas, belegen schapenkaas, bosui, doperwten, groentebouillon, havermoutvlokken, knoflook, mascarpone, olijfolie, pecorino, peper, prei, ui, witte wijn en zout

Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rijstsalade met garnalen en groene appel

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, garnalen, groene appels, langkorrelige rijst, olijfolie, peper, bladpeterselie, prei, rozemarijn, salie, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Inktvis, limabonen en inkt

Ingrediënten:
bleekselderij, chiliflakes, citroen, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, inktvisinkt, knoflook, limabonen, peper, peterselie, prei, tomaat uit blik, ui, venkel, zeekat en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Soho-chowder met venusschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, knoflook, maiskolven, melk, pancetta, peper, prei, tomaten, ui, venkel, venusschelpen, visbouillon en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Kook met Jamie:

Gnocchi met gestoofde ossenstaart

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gedroogde rode spaanse peper, gnocchi, jeneverbes, kaneelstokje, olijfolie, oregano, ossenstaart, parmezaanse kaas, prei, salie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, venkelzaad, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Speltotto met boerenkool en geitenkaas

Ingrediënten:
boerenkool, boter, cavolo nero, droge witte wijn, groentebouillon, harde geitenkaas, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, parelgort, parelspelt, parmezaanse kaas, prei, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Haal meer recepten op...