90 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumcitroensapgroentekaneelknoflookkokosmelkkomkommerkorianderlente-uilichte sojasausolieolijfolieoreganorijstsesamoliesjalotsojasausspecerijensperziebonentomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Aubergine pahi

Ingrediënten:
appelazijn, aubergines, citroengras, druivenpitolie, fijne kristalsuiker, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gember, kaneel, kerrieblaadjes, kerriepoeder, knoflook, kruidnagelpoeder, mosterdzaad, pandanblad, rode chilipeper, romanopaprika's en ui

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Aubergineterrine met miso-gember

Ingrediënten:
aubergine, extra vierge-olijfolie, gember, golden miso pasta, lichte sojasaus, miniloempiavellen, mirin, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gebakken aubergine met visaroma

Ingrediënten:
aubergine, gember, knoflook, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, maïzena, medium dry sherry, rijstazijn, shaoxingwijn, sichuan chilipasta, sojaolie, suiker, water, witte wijnazijn, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Scherpe zoetzure kikkererwten met aubergine

Ingrediënten:
asafoetida, aubergine, chili, gemberwortel, kerrieblad, kerriepoeder, kidneybonen, kikkererwt, koriander, kurkumapoeder, limoensap, neutrale olie, peper, pinda, pintobonen, rietsuiker, sambarpoeder, spliterwten, tamarindepasta, zout en zwarte kikkererwten

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Pittige Thaise lamscurry met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, citroengras, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lamsbouillon, lamsfilet, limoen, rode peper, sjalot, suiker, thaise vissaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
lamsvlees / groente
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Stoofpot van aubergine en zoete aardappels met kokosmelk

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, champignon, citroengras, gember, groentebouillon, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, kokosmelk, korianderblaadjes, korianderstelen, limoen, mini-aubergine, palmsuiker, rode peper, thaise groene currypasta, thaise sjalotjes, venkelzaad en zoete aardappel

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:

Udonnoedels met gebakken aubergine, walnoten en miso

Ingrediënten:
aubergine, bosuien, dashi, fijne kristalsuiker, gember, knoflook, komkommer, mirin, sake, sjalotten, sojasaus, udonnoedels, walnoten, witte misopasta, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Okra-groentecurry

Ingrediënten:
aubergine, curry, duivelsdrek, fenegriekzaad, gember, groene chilipeper, kerrieblaadjes, kikkererwtenmeel, komijn, koriander, munt, okra, olie, rood chilipoeder, suiker, tamarindepasta, vastkokende aardappel, wortel en yamswortel

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...