656 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercourgetteknoflookkruidenlaurierlaurierbladolieoreganopeperpeterseliepreirozemarijnrunderbouillontomaatuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kip met sjalotten en tomaat

Ingrediënten:
boter, buikspek, kip, kruiden, olijfolie, rode paprika, sjalot, tomaat, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken gemengde groente met olijfolie

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bonenkruid, courgette, groene paprika, kervel, knoflook, majoraan, olijfolie, peterselie, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans / Provencaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gestoofd rundvlees met ansjovis en tijm

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, bloem, braadvet, foelie, knoflook, marsala, olijfolie, rode wijn, runderbouillon, runderstoofvlees, tijm, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met bieten

Ingrediënten:
boter, bulgur, droge sherry, groentebouillon, olijfolie, peper, rode biet, sjalot, tijm, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Luikse gehaktballen

Ingrediënten:
appelstroop, bloem, bonenkruid, bouillon, half-om-halfgehakt, laurierpoeder, olie, perenstroop, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui en witbrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
azijn
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Bouillabaisse Broth

Ingrediënten:
bloedsinaasappelsap, bloedsinaasappelzest, knoflook, laurier, miso, olijfolie, pastis, peperkorrels, zwart, prei, saffraan, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, visgraten en -koppen, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, donkere kalfsfond, kalfsbotten, kalfsstaart, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, sjalot, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Langoustinesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cognac, dragon, langoustine, laurier, olijfolie, peper, port, prei, sjalot, tijm, tomatenpuree, venkel, winterwortel, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Recept uit Eten met z'n allen:

Tomatensaus

Ingrediënten:
tomaat, laurierblaadjes, olijfolie, rozemarijn, bleekselderij, knoflook, tijm, tomatenpuree en uien

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor hazenrug

Ingrediënten:
afsnijsel van haas, bleekselderij, bloem, citroensap, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, port, pruimedanten, rode wijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
marinade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Spaghetti bolognaise

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, gehakt, tomaat, marjolein, olie, oregano, parmezaanse kaas, peper, rode wijn, sjalot, spaghetti, tijm, tomatenpuree, ui, vetstof, wortelen en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Krabfond

Ingrediënten:
bleekselderij, cognac, dragon, jeneverbessen, knoflook, krabkarkassen, laurier, olijfolie, peper, plantaardige olie, prei, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kreeftfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cognac, dragon, jeneverbessen, knoflook, kreeftkarkassen, kruidnagel, laurier, olie, prei, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Joloff-kip met rijst

Ingrediënten:
gedroogde garnalen, groene spaanse peper, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, palmolie, plantaardige olie, tijm, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui en witte langkorrelrijst

Keuken:
Afrikaans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Tripe Lyonnaise

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, runderpens, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Tofoegoulash

Ingrediënten:
aardappelen, tomaat, groentebouillon, karwij, olie, paprikapoeder, peper, peterselie, sjalotjes, tijm, tofu, tomatenpuree, uien, wortelen, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Meeresfrüchtenfond - Zeevruchtenfond

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, tijm, tomatenpuree, ui, venkelgroen, venkelknol, water, wortel, zeevruchtenschalen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Patrijs uit de oven met knolselderpuree

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, groentebouillon, kippenbouillon, knolselderij, nootmuskaat, olijfolie, patrijzen, peper, prei, rode wijn, room, selderij, sjalotten, tijm, tomatenpuree, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Donkere biersaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, donker bir, donkere kalfsfond, karwijzaad, laurier, plantaardige olie, rozemarijn, sjalotten, suiker, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, uiknoflook, varkensrugbotten, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Haal meer recepten op...