135 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelavocadobieslookbleekselderijbloembotercayennepepercitroencitroensapeiknoflookpoederkorianderolijfoliepaprikapoederpeterselierode uitomaatuiwaterwitte peperwortelzeezoutzoutzure roomzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft Mayonaisse

Ingrediënten:
azijn, citroenzest, dragon, kervel, knoflook, kreeft, kruidnagel, laurier, mayonaise, peperkorrels, peterselie, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiersalade met knoflook

Ingrediënten:
augurk, citroensap, dille, ei, knoflook, mayonaise, veganaise, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Kook met Jamie:

Verrukkelijke crostini met krab

Ingrediënten:
bruin krabvlees, ciabatta, citroen, extra vierge olijfolie, knoflook, mayonaise, rode spaanse peper, venkeltopjes, wit krabvlees, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Tapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, cognac, dijonmosterd, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, peper, tijm, tonijn in olie en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Gebakken puf met dille

Ingrediënten:
bloem, citroen, dille, knoflook, mayonaise, peper, puf, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / bijgerecht uit Home made:

Frisse bonensalade met radijs en caesar-dressing

Ingrediënten:
ansjovis in blik, citroen, knoflook, mayonaise, parmezaanse kaas, peper, peterselie, radijs, sperziebonen, sugarsnaps, tuinbonen, zout en zure room

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Tomatenmousse

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, knoflook, magere yoghurt, mayonaise, peper, slagroom, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Geroosterd brood met appel en blauwe kaas

Ingrediënten:
blauwe kaas, brood, knoflook, mayonaise, moesappel, roquefort, zeezout, zure appels, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Tartarensaus

Ingrediënten:
augurk, kappertjes, knoflook, mayonaise, peper, slagroom, verse bieslook, verse peterselie en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Tonijnmousse

Ingrediënten:
knoflook, mayonaise, piment d'espelette, sherryazijn, tonijnfilet op water, volle kwark, witte peper en zwarte olijventapenade

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Remoulade Sauce

Ingrediënten:
bieslook, birds-eye chilipeper, citroensap, dijonmosterd, grove mosterd, hot sauce, knoflook, mayonaise, peterselie, selderij, selderijblad, worcestershiresaus, zoete hongaarse paprikapoeder en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Smokey goodness:

Buffalo chicken wings met blue cheese dip

Ingrediënten:
bieslook, blauwe kaas, bleekselderij, boter, cayennepeper, gerookte-paprikapoeder, karnemelk, kippenvleugels, knoflookpoeder, mayonaise, tabasco, wittewijnazijn, worcestersaus, wortel, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Snack of tussendoortje uit Het insectenkookboek:

Mexicaanse chapulines

Ingrediënten:
avocado, chilipoeder, chilisaus, citroensap, crème fraîche, franse mosterd, groene chilipeper, knoflook, lente ui, limoenolie, mayonaise, oude kaas, sprinkhanen, tomaat, tortillachips, witte peper, zout en peper en zout

Soort:
insecten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Falafel met knofooksaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, cayennepeper, citroensap, cognac, crème fraîche, ei, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, lente-ui, mayonaise, peterselie, selderij, suiker, tahinpasta, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Dressings (diverse variaties)

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, citroensap, citroenschil, dijonmosterd, gemberwortel, honing, karnemelk, kikkererwten, knoflook, komijn, korianderblaadjes, mayonaise, mirin, misopasta, parmezaanse kaas, peper, rijstazijn, sesamolie, tahin, wittewijnazijn en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Gevulde tortilla's

Ingrediënten:
avocado, chilipoeder, chilisaus, citroensap, crème fraîche, franse mosterd, ijsbergsla, knoflook, lente ui, limoenolie, mayonaise, sprinkhanen, tomaat, tortilla, witte peper, wraps en zout

Soort:
tortilla / insecten
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Tonijn- en paprikatimbaaltjes niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, franse mosterd, gele peperoni, haricots verts, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, peper, rode peperoni, tonijn in blik, uitjes, verse peterselie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Haal meer recepten op...