119 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotergembergroentehamburgerskikkererwtenknoflookkomijnkorianderkruidenkurkumaolieolijfoliepeperrode uispecerijensuikeruivetvleeswaterzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Geroosterde wortel & pastinaak

Ingrediënten:
babyspinazie, babywortels, gemberpoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, honing, kaneel, korianderblaadjes, laurierbladeren, nigellazaad, nootmuskaat, olijfolie, paneer, sultanarozijnen, versgemalen zwarte peper en zeezout

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentebiryani met cashewnoten, wortel en munt

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, basmatirijst, bataat, broodkruim, cashewnoten, doperwten, garam masala, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kaneel, kardemonpeulen, kerrie, knoflook, kokosmelk, koriander, munt, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rode paprika, rozenwater, saffraan, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Wortelen en bietjes met Noord-Afrikaanse kruiden

Ingrediënten:
boter, citroenschil, gemalen kaneel, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, jonge bietjes, olijfolie, ruwe rietsuiker, saffraandraadjes, verse korianderwortel, verse munt, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groente / feestdagen
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Biryani

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, broccoli, cashewnoten, chilipoeder, gedroogde pruim, granaatappelpitjes, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, rijstolie, saffraan, sperziebonen, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Groentebiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, erwtjes, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, laurier, munt, rode chilipeper, rozijnen, saffraan, ui, vastkokende aardappels, wortel, citroensap, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
curry / rijst / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Ossenwangen met kweepeer en laurier

Ingrediënten:
bleekselderij, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, kweeperen, laurierblad, ossenwang, plantaardige olie, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Tagine van kip en kikkererwten

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, kaneel, kippenbouillon, kippenpoten, knoflook, koriander, kurkuma, olijfolie, ui, witte wijn en wortel

Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Couscous met gouden wortelgroenten

Ingrediënten:
boter, butternutsquash, chili-olie, courgette, couscous, gemalen korianderzaad, harissa, kabochapompoen, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijn, koolraap, koriander, olijfolie, paprikapoeder, pastinaak, peterselie, pijnboompitjes, pruimtomaten in blik, raapje, saffraan, sinaasappelschil, sultana's, ui en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Kippenstoofpot met couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, cayennepeper, harissa, kaneel, kikkererwten, kip, knoflook, komijn, olie, ui en wortel

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Turkse Flapjes

Ingrediënten:
ei, kaas, groente, olie, peper, room, specerijen, ui, yoghurt, yufkavellen, zachte kruiden en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Ossenstaartpastei met griesmeelkorst

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijne maïsgries, fijne polenta, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, ijswater, knoflook, olijfolie, ossenstaart, pure chocolade, reuzel, rode ui, rundvleesbouillon, spaanse rode wijn, tempranillo, tomaat uit blik, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Zoete aardappel en groentecurry

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, bruin mosterdzaad, foelie, gemalen kurkuma, kaneelstokje, knoflook, kokosrasp, komijn, korianderblaadjes, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, olie, rode chilipeper, sperziebonen, ui, vastkokende aardappel, witte peperkorrels, wortel en zoete aardappel

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Feestelijk tafelen:

Wortelcakejes met zuidvruchten

Ingrediënten:
bakpoeder, fijne kristalsuiker, gedroogde dadel, gedroogde vijgen, gemalen kaneel, gemengde specerijen, rozijnen, scharrelei, gember op siroop, water, wortel, zelfrijzend bakmeel en soda

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Haal meer recepten op...