101 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercayennepepercitroencitroensapcognacdragondroge witte wijnkippenbouillonknoflooklauriernootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreiroomselderijsjalottijmtomatenpureeuivisbouillonwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kip met wijn en roomsaus

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, bloem, champignons, cognac, kippenbouillon, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, maïzena, peterselie, room, rozemarijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

bisque op zijn Frans

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, karkas van kreeft, kervel, knoflook, kreeftenboter, kreeftensaus, kreeftenschalen, kreeftenvlees, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, slagroom, stokbrood, tomaat, ui, visbouillon, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Basisrecept uit BioBudget:

Visbouillon van restjes

Ingrediënten:
garnalenkoppen, garnalenpantsers, groenten, knoflook, knolselderij, laurier, olie, room, sjalot, tomatenpuree, visbouillon en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Sweet basil's clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bloem, boter, knoflook, mais, mosselen, olijfolie, selderij, slagroom, spaanse ui, spek, tijm, venusschelp, visbouillon en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Tagliatelle met vleessaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, knoflook, mager rundergehakt, mager varkensgehakt, olijfolie, ontbijtspek, pancetta, panna da cucina, parmezaanse kaas, pomodori uit blik, room, runderbouillon, tagliatelle, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Kaascappellacci met bolognese-saus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, droge witte wijn, knoflook, mager rundergehakt, mager varkensgehakt, nootmuskaat, olijfolie, ontbijtspek, pancetta, panna da cucina, parmezaanse kaas, pastadeeg, pomodori uit blik, ricotta, room, runderbouillon, taleggio, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Fusilli met zeekat

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderijhart, boter, citroen, fusilli, knoflook, olijfolie, sjalot, slagroom, visbouillon, witte wijn en zeekat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Ossentong in madeirasaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, cornichons, dragon, kappertje, madeira, olijfolie, ossentong, sjalot, slagroom, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Vlechtwerkvlaai met pruimen en frambozen

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, citroensap, deeg, dille, groenten, kaneel, komkommer, kristalsuiker, marinades, mayonaise, melk, mosterd, olie, pappardelle, ricotta, slagroom, taart, vis, vlees, wijn, zalm, zure room en zwarte peper

Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Mosselcremesoep met saffraan

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, knoflook, mossel, peper, prei, saffraan, selderijwortel en slagroom

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Zigeunersaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignon, groentebouillon, margarine, room, sjalot, tomaat, ui, witte wijn, witte wijnazijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Marielle van Spronsen - Topkoks voor Thuiskoks 2

Recept uit Topkoks voor Thuiskoks 2:

Baskische soep de lamine

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroenrasp, dragon, groene paprika, kabeljauw, kardamompoeder, kippenbouillon, korianderzaad, kruidnagel, limoensap, noilly prat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, prei, rode paprika, room, roomboter, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkel, visafsnijdsel, witte wijn en zwarte olijf

Een recept uit Anne Wilson - Koken met kruiden

Recept uit Koken met kruiden:

Gekruide kippenpastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, droge witte wijn, ei, groenten, kip, knoflook, melk, peterselie, room, tijm en waterkers

Soort:
gevogelte
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Ragout van mosselen met saffraan

Ingrediënten:
arachideolie, bladerdeeg, bladselderij, bloem, boter, courgette, crème fraîche, dragon, kervel, knolselderij, laurier, mosselen, peterselie, prei, rozemarijn, saffraan, selderij, slagroom, tijm, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Kreeftencrèmesaus

Ingrediënten:
arachideolie, boter, citroensap, cognac, kreeftkarkassen, laurier, noilly prat, pernod, rode port, prei, selderij, slagroom, tapiocameel, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Lamsschenkel met artisjokken en citroen

Ingrediënten:
artisjokharten in olijfolie, asperge, bleekselderij, citroensap, citroenschil, droge sherry, eidooier, fino sherry, kippenbouillon, knoflook, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, prei, slagroom, verse doperwten, oregano, verse tijm, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Haal meer recepten op...