374 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebloembotercayennepepercitroeneigemalen komijngroenteknoflookkorianderlimoenolieolijfoliepaprikapeperpeterselierode uisjalotsuikertomaatvruchtensapwaterzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Bloemkool in kappertjessaus met paprikapoeder

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, broodkruim, citroensap, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, paprikapoeder, ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde mul met ui, paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bruine suiker, citroensap, knoflook, mulfilet, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, gerookt paprikapoeder, rode ui, sherryazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ingelegde ui

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilivlokken, eieren, gedroogde oregano, groenten, ingelegde ui, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, limoenen, peperkorrels, rode uien, vruchtensap, sinaasappelschil, sla, suiker, zout, ui, vlees, water en zuivel

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Drinken avocadosoepshotje

Ingrediënten:
avocado, bieslook, citroensap, kippenbouillon, melk, paprikapoeder, sherry, sjalot, tabasco en zure room

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Recept uit Spuntino:

Deltadressing

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, lente-ui, mierikswortelcrème, olijfolie, paprikapoeder, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus, zeezout en zure ui

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Viscurry

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde kokos, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, olie, paprikapoeder, piment, rode peper, ui en visfilet

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Walnotensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, kippenbouillon, mild paprikapoeder, oud zuurdesembrood, rode ui, scherp paprikapoeder en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Sucuklu humus - Granaatappelhumus met pittige worst

Ingrediënten:
casinobrood, citroensap, gedroogde kikkererwten, granaatappelmelasse, knoflook, komkommer, olijfolie, paprikapoeder, paprikapuree, rode paprika, rode ui, sucuk pittig turks worstje, tahin en zuiverginszout

Keuken:
Turks
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

cochifrito

Ingrediënten:
citroensap, gemalen zwarte peper, knoflook, lamsvlees, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Gezouten kabeljauw en kekererwten

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gedroogde kekererwten, gezouten kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, rode wijnazijn, ui, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Salade van linzen en ingemaakte sjalot met berbere-croutons

Ingrediënten:
banaansjalotten, berbere-specerijen, bloemenhoning, citroensap, dijonmosterd, gele biet, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, koriander, olijfolie, oranjebloesemhoning, puylinzen, rammenas, rode radijzen, rucola, valdespino sherryazijn, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Barbecuesaus 1

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipoeder, citroensap, knoflook, mosterd, olie, paprikapoeder, tomatenketchup, ui en worcestershiresaus

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wittekoolsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Lamsmarinade - yoghurtmarinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, saffraandraadjes, ui, yoghurt, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Lunch uit Eet als een atleet:

Wraps met zalm

Ingrediënten:
avocado, bosuitjes, cherrytomaten, chilipoeder, citroensap, paprikapoeder, rucola, sojasaus, volkorenwraps en zalm

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kebab

Ingrediënten:
citroensap, groene paprika, knoflook, lamsvlees, olijfolie, paprikapoeder, rundvlees en ui

Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Humus met lamsgehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
citroensap, gemalen kaneel, kikkererwten, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, pijnboompitten, spaanse ui, tahinpasta, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...