177 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterdroge witte wijneikippenbouillonknoflookkruidenkruidnagellaurierbladnootmuskaatolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirozemarijnstokbroodtomaatuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Lokerse paardenstoverij met laurier en witlofsalade

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, jeneverbessen, kervel, kruidnagel, laurier, luikse siroop, mayonaise, mosterdzaad, orval trappist, paardenvlees, peper, rode aalbessenconfituur, sjalot, tijm, ui, wit boerenbrood, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Brood-en-knoflooksoep

Ingrediënten:
bouquet garni, brood, ei, ganzenvet, gruyère, jonge knoflook, laurierblad, salie, tijm, peper, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / brood en broodgerecht / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kikkererwtensoep met tomaten en brood

Ingrediënten:
basilicum, basilicumpesto, bleekselderij, fijne kristalsuiker, groentebouillon, kikkererwten, laurier, olijfolie, oregano, peterselie, pomodori uit blik, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, winterwortel, witte wijn, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Uiensoep met mosterdzaad, rauwe ui en tijm

Ingrediënten:
boter, harde abdijkaas, knoflook, kruidnagel, laurier, mosterd, mosterdzaad, peper, prei, runderbouillon, tijm, ui, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Garbure béarnaise

Ingrediënten:
bouquet garni, brood, gedroogde witte bonen, gekonfijte eendenbouten, gerookte spekblokjes, groene kool, knoflooktenen, laurier, peper en zout, tijm en vastkokende aardappels

Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Rommelige winterlasagne, savooiekool & romige kipstoof

Ingrediënten:
bleekselderij, engelse mosterd, gerookte doorregen bacon, halfvolle melk, kastanjechampignons, kippendijfilets, lasagnevellen, laurier, olijfolie, ontbijtspek, parmezaanse kaas, prei, savooiekool, tijm, venkel, volkorenbloem en volkorenbrood

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Romige krokante prei

Ingrediënten:
babypreitjes, caerphilly, cheddar, gerookt dooregen spek, kippenbouillon, knoflook, kookroom, koolzaadolie, laurier, olijfolie, peper, tijm, witbrood en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Vlaamse karbonade

Ingrediënten:
bier, brood, dunne lende, laurier, meel, mosterd, olie, rundernek, runderschouder, suikerklontjes, tijm, ui en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Cajun roastbeef

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cajungroente, cayennepeper, gedroogde tijm, knoflook, laurier en runderribstuk

Keuken:
Cajun
Soort:
vlees
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gentse stoverij

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, azijn, bier, boter, brood, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, peper, tijm, ui, varkenskarbonade, varkenslever, varkensnier en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Brunch / lunch uit Spuntino:

Prei, zachtgekookt ei en mosterdzaad

Ingrediënten:
ciabatta, citroen-mosterddressing, extra vierge olijfolie, grove mosterd, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, witte wijn, zeezout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Gegratineerde bleekselderij

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, broodkruimels, gruyère, harde geitenkaas, laurier, parmezaanse kaas, slagroom, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
crumble/gratin / vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Varkensterrine

Ingrediënten:
broodkruim, gerookte spekreepjes, kippenlever, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peterselie, tijm, varkenslever, varkensvlees en witte peper

Soort:
vlees / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Pittige kip

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, groene asperge, kipfilet, knoflook, laurier, olijfolie, pancetta, puylinzen, rodewijnazijn, rozemarijn, spinazie, tijm, tomaat, ui, wortel en yoghurt

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Mijn favoriete gezonde recepten

Diner uit Mijn favoriete gezonde recepten:

Rommelige winterlasagne

Ingrediënten:
bleekselderij, engelse mosterd, gerookte bacon, halfvolle melk, kastanje champignons, kippendijfilets, lasagnevellen, laurierblaadjes, olijfolie, parmezaanse kaas, preien, savooiekool, venkelknollen, verse tijm, volkorenbloem en volkorenbrood

Soort:
gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Mosselen in één potje

Ingrediënten:
brood, knoflook, laurier, mosselen, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, rode paprika, salie, selderij, sjalot, tijm, tomaten, ui, vetstof en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
aardappel, bonenkruid, brood, krabbetjes, langoestines, laurier, look, olijfolie, pastis 51, peper, peterselie, prei, rode poon, rouille, saffraan, schorpioenvis, tijm, tomaten, ui, venkelzaad, wijting, zeeduivel, zeepaling, zonnevis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Klassieke uiensoep

Ingrediënten:
armagnac, boter, brandy, cognac, brood, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Uiensoep

Ingrediënten:
arachideolie, bieslook, jonge kaas, kerrie, kippenbouillon, knoflook, laurier, oud stokbrood, tijm, ui en witte wijn

Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...