Levine van Doorne - Brood

Brood

uit eigen oven

Een boek van Levine van Doorne

We hebben 50 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Brood, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wat is er nou lekkerder dan de geur van versgebakken brood in je huis? In Brood uit eigen oven geeft Levine van Doorne de groeiende groep van thuisbakkers, zowel beginners als gevorderden, haar broodbakgeheimen prijs.

De filosofie van Levine is dat de receptuur en werkwijze duidelijk moeten zijn. Dus geen gedoe met kopjes, thee- en eetlepels, maar ingrediënten die in grammen worden aangegeven, zodat je ook makkelijk meer of minder kunt maken, recepten kunt uitrekenen en controleren en je eigen recepten kunt maken. In dit boek wordt uitsluitend met eerlijke ingrediënten gewerkt, die overal in Nederland verkrijgbaar zijn.

Brood uit eigen oven bevat 50 recepten voor allerlei soorten brood: bruin, wit, spelt, hartig en zoet en ook kleine broodjes, stokbrood, feestbrood en gevlochten brood. Aan het bakken van zuurdesembrood wordt ook ruim aandacht besteed. Elke stap in het proces, van kneden en rijzen tot bakken wordt duidelijk uitgelegd. Kortom, hét broodboek voor thuisbakkers.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Brood

Een greep uit de 50 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Brood met pitten en zaadjes

Ingrediënten:
droge gist, gebroken lijnzaad, moutmeel, pompoenpitten, tarwebloem, volkorenmeel, water, zonnebloemolie, zonnebloempitten en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Brood:

Sinaasappelamandelbroodjes

Ingrediënten:
amandelen, droge gist, gehakt, grand marnier, poedersuiker, roomboter, tarwebloem, volle melk, water en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Vloerbrood met hazelnoten

Ingrediënten:
droge gist, hazelnoten, tarwebloem, volkorenmeel, water en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Meergranen- desembrood

Ingrediënten:
tarwebloem, volkorenmeel, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Ham-kaasbroodjes

Ingrediënten:
bieslook, droge gist, ei, geraspte belegen kaas, ham, roomboter, tarwebloem, volle melk en zout

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Stokbrood met desem

Ingrediënten:
droge gist, tarwebloem, water en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Desembrood met geroosterde tarwekiemen

Ingrediënten:
moutmeel, roggemeel, tarwebloem, volkorenmeel, water en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Wit desembrood

Ingrediënten:
tarwebloem, volkorenmeel, water en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Meergranenbroodjes met zaadjes

Ingrediënten:
droge gist, lijnzaad, roggemeel, sesamzaad, tarwebloem, volkorenmeel, water, zonnebloemolie, zonnebloempitten en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Stokbrood met zaadjes

Ingrediënten:
droge gist, havervlokken, koud water, lijnzaad, roggemeel, sesamzaadjes, tarwebloem, zonnebloempitten en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch uit Brood:

Croissants(20 stuks)

Ingrediënten:
droge gist, ei, roomboter, suiker, tarwebloem, volle melk, water en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Kaiserbroodjes

Ingrediënten:
droge gist, ei, maanzaad, olijfolie, sesamzaad, tarwebloem, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Speltbroodjes met havervlokken en honing

Ingrediënten:
droge gist, havervlokken, honing, roomboter, speltbloem, speltmeel, volle melk en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Krentenbollen

Ingrediënten:
droge gist, krenten, melkpoeder, roomboter, suiker, tarwebloem, water en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Couronne met olijven

Ingrediënten:
droge gist, olijfolie, olijven, roggemeel, tarwebloem, volkorenmeel, water en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Brood:

Appelkaneelbroodjes

Ingrediënten:
amandelmeel, appelsap, custardpoeder, deeg, droge gist, ei, kaneel, poedersuiker, roomboter, rozijnen, tarwebloem, vanille extract, volle melk, water en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Speculaasbroodjes met amandelspijs

Ingrediënten:
amandelspijs, boter, citroenrasp, droge gist, losgeklopt ei, speculaaskruiden, suiker, tarwebloem, volle melk en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Stokbrood met semolina en sesamzaadjes

Ingrediënten:
deeg, droge gist, olijfolie, semolina, sesamzaadjes, tarwebloem, water en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Toon alle 50 recepten in dit boek