Rozenblaadjes

Rozenblaadjes wordt beschouwd als eetbare bloemblaadjes.

Alternatieve naam: roosjes.

Zoek naar rozenblaadjes in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met rozenblaadjes in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste rozenblaadjes recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient rozenblaadjes:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Geurige waters

Ingrediënten:
gedroogde meloenpitten, water, oranjebloesems, rozenblaadjes en viooltjes

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Drinken uit Comptoir Libanais:

Rozen Limonade

Ingrediënten:
citroenen, rozenblaadjes, rozenwater en tafelsuiker

Keuken:
Libanees
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Janine Bruinooge - Jam, gelei, confituur

Bijgerecht uit Jam, gelei, confituur:

Tangerine Love

Ingrediënten:
clementines, kardemompeulen, mandarijnen, rietsuiker en rozenblaadjes

Soort:
zoet / chutney/pickle/jam/compote / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Diner / nagerecht / dessert uit Lente in Sicilië:

gelo di anguria

Ingrediënten:
kaneel, maïzena, pistachenoten, rozenblaadjes, rozenwater en watermeloen

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Roomijs met rozenblaadjes

Ingrediënten:
champagne, fijne tafelsuiker, rozenblaadjes, rozenessence en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Advieh

Ingrediënten:
gedroogde rozenblaadjes, kaneelstokjes, kardamompeulen, komijnzaad en nootmuskaat

Keuken:
Iraans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Drinken uit Arabia:

Syrische koffie met rozen

Ingrediënten:
anijszaad, espressokoffie, gedroogde rozenblaadjes en gemberpoeder

Keuken:
Syrisch
Soort:
niet-alcoholische drank