nagerecht

Zoek naar nagerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste nagerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / nagerecht uit Ciao Bella:

Tiramisu

Ingrediënten:
cacaopoeder, cognac, ei, kirsch, koffie, lange vingers, mascarpone, rum en suiker

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / nagerecht uit Ciao Bella:

Sergia's tiramisu

Ingrediënten:
bitterkoekjes, cacaopoeder, ei, martini rosso en mascarpone

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Dazey citroenijs

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, sinaasappel, suiker en water

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

lemon-curdtaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, eidooier, tafelsuiker, water en zeezout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Bread-and-butter-pudding van panettone

Ingrediënten:
abrikozenjam, boter, crème fraîche, ei, bosvruchten, grappa, panettone, poedersuiker, slagroom, sultana's, tafelsuiker, vanille-essence, vanillestokje en volle melk

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / nagerecht uit Nopi:

Tapioca met kokosjam en gekaramelliseerde rumbananen

Ingrediënten:
bananen, boter, citroenblaadjes, grof zeezout, kokosmelk, kokosroom, kokosvruchtvlees, lichtbruine basterdsuiker, palmsuiker, rum, tapioca en vanillestokje

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Grape and apricot cream - Druiven en abrikozencrème

Ingrediënten:
blauwe druiven, cognac, druiven, eidooier, gedroogde abrikoos, gelatine, kaneelstokje, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Australisch
Soort:
fruit / pudding
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Zoete buñuelos met sinaasappelboter

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, ei, eidooier, extra vierge-olijfolie, kristalsuiker, ongezouten roomboter, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom en vanille-extract

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / frituur
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / nagerecht uit Koken voor twee:

Schuimtoetje met appelmoes

Ingrediënten:
appelmoes, citroensap, eiwit, ontpitte kersen, rode bladgelatine, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Amandelcremetaart met peren

Ingrediënten:
amandelen, amandelschaafsel, bloem, boter, ei, pâte sucrée, peer op siroop, poedersuiker, rum en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Summer pudding

Ingrediënten:
bramen, casinobrood, frambozen, rode aalbessen, tafelsuiker, witte aalbessen en zwarte bessen

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Perzikthee-roomijs

Ingrediënten:
perzik, perzikthee, tafelsuiker en vanille-ijs

Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Compote van wintervruchten

Ingrediënten:
citroen, gedroogde abrikozen, gedroogde mandarijnschil, kaneelstokje, lapsang souchong, laurier, peer, peperkorrels, pruimedant, rode wijn, steranijs, suiker, tafelsuiker en vanillestokje

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Taart met appel, pruimendanten en zabaglione

Ingrediënten:
boter, calvados, lapsang souchong, pruimedant, suiker, tafelsuiker, vanille-essence, zoete taartbodem en zure appels

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bread & butterpudding met banaan

Ingrediënten:
bananen, boter, citroensap, gemberpoeder, melk, suiker en witbrood

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gebakken rijstpudding - terrinée

Ingrediënten:
kaneel, kortgraanrijst, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Omgekeerde appeltaart - tarte tatin

Ingrediënten:
boter, stevige appel, suiker en zandtaartdeeg

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

La pa chpu - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, dadels, gekonfijt fruit, gezoet lotuszaad, kleefrijst, langkorrelrijst, rode bonen, rozijnen, vruchtensuiker, walnoten, watermeloenzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / nagerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Frans schuim met Hollandse aardbeien en chocolademousse

Ingrediënten:
aardbeien, chocolademousse, citroen, eiwit, poedersuiker en suiker

Keuken:
Frans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Aardbeien met balsamicoazijn

Ingrediënten:
aardbei, balsamicoazijn, fijne kristalsuiker, rode wijn en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / nagerecht uit De smaak van Conclusion:

Crème brulée

Ingrediënten:
basterdsuiker, eidooier, melk, slagroom, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
pudding
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Luchtig gevulde chocoladetaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, bittere chocolade, bloem, boter, cacaopoeder, cognac, ei, espressokoffie, poedersuiker, rum, tafelsuiker en whisky

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

Profiterolles met framboos

Ingrediënten:
bloem, bloesems, boter, ei, frambozen, poedersuiker, vanille-ijs, vanillestokjes, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / nagerecht uit Koken voor twee:

Gedroogde abrikozen op rijst

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, gedroogde abrikoos, melk, olie, rijst, slagroom, suiker, vanillesuiker en zout

Soort:
rijst
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

dadels met koffie en kardemom

Ingrediënten:
dadels, fijne kristalsuiker, kaneelstokjes, kardemompeul, koffie en labneh

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bosvruchtensorbet met kaneel

Ingrediënten:
diepvriesbosvruchten, fijne kristalsuiker, kaneelstokje en limoensap

Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta