Linda Tubby - Gelati d'Italia

Gelati d'Italia

tongstrelende recepten van de ambachtelijke ijsmakers van Italië

Een boek van Linda Tubby

We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Gelati d'Italia, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Hoorntjes overladen met zacht smeltende, kleurrijke bolletjes in hemelse smaken, verfrissende granita's, overweldigende en extravagante bombe glacée's – deze bevroren verrukkingen zijn niet toevallig ontstaan. Veel culturen hebben de uitvinding van het ijs geclaimd, maar gelati, sorbette, granite en nog veel meer zoete lekkernijen uit de vriezer zijn allemaal tot in de perfectie uitgewerkt in Italië. Gelati d'Italia richt zich dan ook op de speficiek Italiaanse origine van de allerlekkerste koude nagerechten ter wereld.
Naast klassieke en moderne recepten voor tal van ijsgerechten – van een goddelijk delicate perensorbet en een intense espressogelato tot de meest weelderige zucotto (een zoeternij van cake gedrenkt in alcohol en gevuld met chocolade- en hazelnootijs) – onderzoekt Gelati d'Italia de fascinerende geschiedenis, de mensen en de plekken die de Italiaanse 'ijservaring' uniek maken.
Dit boek met verbluffend mooie foto's van Jean Cazals (bekend van o.a. Jamie Oliver's The Naked Chef) en makkelijk te volgen instructies (een ijsmachine is niet altijd noodzakelijk) rechtvaardigt de heersende populariteit van ijs als het meest troostrijke eten ter wereld.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Gelati d'Italia

Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Bijgerecht uit Gelati d'Italia:

Biscotti

Ingrediënten:
amandelen, anijszaad, bakpoeder, bloem, ei, fijne kristalsuiker, pistaches, vanille-essence en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Nagerecht uit Gelati d'Italia:

Neapolitan

Ingrediënten:
aardbeienijs, pistache-ijs en roomijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

IJs met witte chocolade en vanille

Ingrediënten:
eidooier, fijne kristalsuiker, slagroom, vanillestokje, volle melk en witte chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sorbet van luchees

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, lychees op siroop en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Recept uit Gelati d'Italia:

Romeine granita met siroop

Ingrediënten:
citroensap, frambozen, ijsblokjes, rozenwater, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Bosbessenijs

Ingrediënten:
bosbessen, fijne kristalsuiker, volle yoghurt en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Chocolade-ijs

Ingrediënten:
bittere chocolade, cacaopoeder, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, glucosepoeder, grappa, volle melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Noga-ijs

Ingrediënten:
amandelnoga, eidooier, honing, mascarpone, pistachenoga, poedersuiker, vanille-essence en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sorbet van oranjebloesemwater

Ingrediënten:
druivensuiker, fijne kristalsuiker, glucosepoeder, oranjebloesemwater, sinaasappel en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gelati d'Italia:

Sorbet van pesto

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, fijne kristalsuiker, knoflook, koolzuurhoudend bronwater, parmezaanse kaas en pijnboompitten

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Nagerecht uit Gelati d'Italia:

Truffel

Ingrediënten:
amarenekersen in blik, bittere chocolade, chocolade-ijs en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Vanille-ijs 'bloem van melk'

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, glucosepoeder, macedonia, mager melkpoeder, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Abrikozenijs met sojamelk

Ingrediënten:
abrikoos, fijne kristalsuiker, ongezoete sojamelk en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Sorbet van zwarte bessen

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, glucosepoeder, limoensap, water en zwarte bessen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Frambozensorbet

Ingrediënten:
citroensap, druivensuiker, fijne kristalsuiker, framboos, glucosepoeder en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Recept uit Gelati d'Italia:

Granita van amandelen

Ingrediënten:
amandelen, amandelolie, fijne kristalsuiker, rozenwater en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Snack of tussendoortje / aperitief uit Gelati d'Italia:

Sorbet Bellini

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, framboos, glucosepoeder, perzik en prosecco

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Toon alle 86 recepten in dit boek