244 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembouilloncitroencitroensapknoflooklaurierbladmelknootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselierode wijnsjalotsuikertijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Spis:

Spruitjes en schol

Ingrediënten:
amandelen, boter, dragon, kippenbouillon, olijfolie, peper, schol, sjalot, spruitjes, tarwebloem, tomaat, witte wijn en zeezout

Keuken:
Deens
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Rijstpilav met hele kruiden

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, cashewnoten, groene kardemompeulen, kaneelpijpje, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, naan, saffraandraadjes, sultanarozijnen, tomaat, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tomatensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, gembersiroop, groentebouillon, honing, ketjap manis, kippenbouillon, laurierblad, margarine, spekzwoerd, tomaat, ui en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Home made:

Papardelle met gekruide ragù van lam en kappers

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, extra vierge olijfolie, kappertjes, kippenbouillon, komijn, korianderzaadjes, lamsbout, papardelle, parmezaanse kaas, peper, rode ui, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatenpuree, venkelzaad, wortel en zout

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Zwartoogbonen

Ingrediënten:
boter, brunoise, champagne-azijn, doorregen spek, kippenbouillon, bladpeterselie, prei, sjalot, tijm, tomaat, ui, wortel en zwartoogbonen

Soort:
sous-vide / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Pom

Ingrediënten:
kippenbouillon, kippendijfilet, madame jeanette peper, nootmuskaat, olijfolie, piccalilly, pomtayer, roomboter, selderijblad, sinaasappelsap, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomatenrisotto

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, citroen, boter, parmezaanse kaas, gladde peterselie, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, passata, tomaat, risottorijst, sjalot, bleekselderij, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
risotto
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Lunch / snack of tussendoortje uit Alle smaken van de regenboog:

Kipkroketten

Ingrediënten:
bleekselderijblaadjes, bloem, boter, citroen, ei, gedroogd broodkruim, kip, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui en tomaat

Soort:
gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kipsaté

Ingrediënten:
arachideolie, boter, citroen, citroensap, groene spaanse peper, kerriepoeder, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, pindakaas, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte / pekel en marinades
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Verse tomatensoep met orzo en gruyerecroutons

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, gruyère, honing, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, orzo, oud stokbrood, sjalot, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Gouden zeevruchtenpilav

Ingrediënten:
boter, dille, gemalen venkelzaad, kippenbouillon, langkorrelrijst, mosselen, munt, olijfolie, rode mul, saffraan, sjalot, tijgergarnalen en trostomaat

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Vleessaus voor lasagne

Ingrediënten:
boter, doorregen spek, kippenbouillon, kippenmaagjes, mager rundgehakt, pancetta, selderij, tomaten, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / gevogelte / varkensvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Harira

Ingrediënten:
berglinzen, bruine boter, gedroogde kikkererwten, kippenbouillon, koriander, lamsbout, langkorrelrijst, natron, olie, orientaalsche groente- en soepkruiden, peper, peterselie, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Lunch / bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Auberginepilaf - pilaf me melitzanes

Ingrediënten:
aubergine, boter, gemalen kaneel, groentebouillon, kippenbouillon, krenten, langkorrelige rijst, olijfolie, tomaat, ui, vermicelli, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst / gevogelte / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvlees met walnootvulling - kilis kuslari

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, lamsbouillon, lamsbout, lamsgehakt, laurierblad, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie, walnoten en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Bijgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Risotto met aubergine

Ingrediënten:
aubergines, boter, carnarolirijst, gele ui, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, sauvignon blanc, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
risotto
Haal meer recepten op...