183 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapcrème fraîcheeidooierfruitgroenteknoflookknolselderijlauriermelknootmuskaatolijfoliepeperpeterseliesjalotslagroomtijmuivleeswaterwitte wijnzoutzuivel
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Groentestrudel met kruidenyoghurt

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappel, boter, citroensap, crème fraîche, crème fraiche met kruiden, groentebouillon, olijfolie, paneermeel, prei, groene kool, scherp paprikapoeder, strudel, strudeldeeg, wortel en yoghurt

Soort:
quiche / groente
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

blanquette van konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, charlotte aardappelen, eigeel, knoflook, konijn, kruidnagel, peper, prei, room, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Graupensuppe mit Geflügel - Gortsoep van gevogelte

Ingrediënten:
bieslook, boter, eidooier, emmentaler, gevogeltevlees, gort, groentefond, gruyère, hysop, kerrie, kervel, knolselderij, kruidenazijn, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, room, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Graupensuppe - Gortsoep

Ingrediënten:
bieslook, boter, eidooier, emmentaler, gort, groentefond, gruyère, hysop, kervel, knolselderij, kruidenazijn, kruidnagel, laurier, luchtgedroogde doorregen spek, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, room, runderschouder, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Linzensoep met kastanjes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, ganzenvet, kastanjes, olijfolie, peterselie, plantaardige bouillon, prei, rode linzen, slagroom, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Eenvoudige groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bleekselderij, boter, crème fraîche, komijnzaad, meiraap, prei, ui, wortel en zoete aardappel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Pompoensoep

Ingrediënten:
boter, gember, gerookt spekzwoerd, kippenbouillon, knolselderij, pompoen, prei, slagroom, tosti van gerookte makreel, ui en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Selle de lotte Rivièra

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, citroen, kabeljauwfilet, laurier, peper, peterselie, prei, room, selderij, selderijknol, ui, venkelknol, visgraten, witte wijn, wortel, zeeduivelmoten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Soupe de moules - Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, lamsoren, mosselen, peper, peterselie, prei, saffraan, sjalot, slagroom, tijmsaus, tomaat, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Saures Lüngerl - Kalfslong in zure saus

Ingrediënten:
augurkensap, bloem, boter, bouquet garni, citroensap, dragonazijn, groentefond, kalfsfond, kalfslong, knolselderij, laurier, middelscherpe mosterd, peper, peperkorrels, peterselie, prei, room, rozemarijn, sjalotten, tijm, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Bisque van noordzeekreeft

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, chiliflakes, hazelnootboter, laurier, noordzeekreeft, pastis, peper, piment d'espelette, prei, schaaldierenbouillon, tijm, tomatenpuree, ui, venkelknol, venkelzaad, wortel, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Soep van Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, garnalen, knoflook, peper, prei, room, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Grünkernsuppe - Speltsoep

Ingrediënten:
bieslook, boter, bruin brood, dille, dragon, gemalen spelt, gevogeltefond, knolselderij, nootmuskaat, peper, peterselie, pimpernel, prei, room, sojasaus, ui, vleesfond, witbrood, worcestershiresaus, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Vrolijke vispie

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, cheddar, citroen, engelse mosterd, gerookt dooregen spek, goudse kaas, laurier, nootmuskaat, peper, prei, rozemarijn, slagroom, visfilet, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / tussengerecht uit De truffel:

Mouasseline van Sint-Jacobsnoten

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, eiwit, fleur de sel, gember, knoflook, laurier, mascarpone, miniprei, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Oostendse waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroensap, eidooier, grijze garnalen, jonge spinazie, peper, prei, room, tongfilet, visfumet, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Ragout van mosselen met saffraan

Ingrediënten:
arachideolie, bladerdeeg, bladselderij, bloem, boter, courgette, crème fraîche, dragon, kervel, knolselderij, laurier, mosselen, peterselie, prei, rozemarijn, saffraan, selderij, slagroom, tijm, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Haal meer recepten op...