555 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapdroge witte wijneigroentebouillonkippenbouillonknoflooklauriermelkolieparmezaanse kaaspeperpeterselierode wijnrozemarijnrunderbouillonslagroomtomaatuiwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Eenvoudige kalfsrollade

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, kalfsrollade, knoflook, krieltjes, meiknol, olijfolie, sjalot, tijm en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Arancini

Ingrediënten:
boter, buffelmozzarella, courgette, groentebouillon, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, polenta, risottorijst, sjalot, tijm, witte wijn en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Hertenragout

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, donker bier, hertenbouillon, hertenvlees, jeneverbes, kersenazijn, knoflook, olijfolie, pastinaak, peper, peterseliewortel, sjalot, tijm, vruchtenazijn, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Rundergebraad en croûte

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, bladerdeeg, eierdooier, gedroogde tomaten, gedroogd wit brood, paddestoel, groene flageolets, grove mosterd, kappertjes, knoflook, laurierblad, margarine, olijfolie, ontbijtspek, peterselie, rozemarijn, runderribeye, runderzijlende, sjalot, tijm, witte wijnazijn, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Soep van peterseliewortel

Ingrediënten:
boter, cantharellen, ciderazijn, gezouten citroen, knoflook, knolselderij, olijfolie, peper, peterseliewortel, sjalot, tijm, volle melk, water, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Reebout in rodewijnsaus

Ingrediënten:
boter, knoflook, kruidnagel, laurier, maïzena, marc de bourgogne, olijfolie, peper, reebout, rode wijn, rozemarijn, sjalot, slagroom, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kidneybonen met appels en sherry

Ingrediënten:
appaloosabonen, borlottibonen, boter, droge sherry, edamamebonen, golden delicious, granny smith, kidneybonen, olijfolie, peper, pintobonen, sjalot, tijm, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Pilavtaart

Ingrediënten:
amandelen, bladerdeeg, bleekselderij, boter, citroen, eidooier, kaneel, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, pistachenoten, sjalot, tijm, ui, witte peperkorrels en zuurbessen

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Diner / hoofdgerecht uit De herenkookclub:

Gestoofde parelhoenbout

Ingrediënten:
balsamicoazijn, beurre noisette, gember, jus de veau, knoflook, olijfolie, parelhoenbout, rode chilipeper, rode port, rode wijn, rozemarijn, sjalot en tijm

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kip, in wijn gestoofde

Ingrediënten:
boter, braadkip, champignon, knoflook, laurierblad, mager rookspek, maïzena, margarine, olie, peterseliestelen, rode wijn, sjalot en tijm

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Ossenhaas 1

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, cognac, knoflook, olijfolie, ossenhaas, rode wijn, sjalot en tijm

Soort:
rundvlees
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Crespelle fantasia

Ingrediënten:
aubergine, bieslook, bladpeterselie, bloem, boter, extra vergine olijfolie, fontina, knoflook, maïzena, melk, romige geitenkaas, sjalot en tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip uit de Provence

Ingrediënten:
boter, champignons, cognac, kip, laurier, olijfolie, peterselie, sjalot, tijm en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Peper-wijnsaus voor wild

Ingrediënten:
afsnijsel van wild, boter, laurier, marinade van mère brazier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, sjalot, tijm, wijnazijn, wildbouillon, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden hertfilet

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, hertenfilet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, moesappel, olijfolie, prei, rode wijn, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, ui, vleesbouillon, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
wild
Haal meer recepten op...