75 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloemkoolcitroensapcourgetteeigroenteknoflookkruidenlente-uimelkolieolijfoliepaprikapeperpeterselieroomslagroomsuikertijmuivleeswaterwijnazijnzout
zout en peperzuivel
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Buffet uit Koude keuken:

Zweeds smörgåsbord

Ingrediënten:
aquavit, augurk, bismarckharing, bokking, boter, danish blue, dille, gekookte ham, gemarineerde haring, gerookte paling, gerookte zalm, gevulde eieren, goudse kaas, gravad lachs, haringsla met rode biet, knäckebröd, komkommer, komkommersla, kummel, leverpastei, mixed pickles, oostzeeharing, room, roommarinade, rosbief, tartaar, tilsiter, tomaat, vleessalade, zalm in gelei, zalm in mayonaise, zilverui, zoute haring, zoute haring in zure room en zure haring

Keuken:
Zweeds
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees / worst
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kalfslever, cacik en chiliboter

Ingrediënten:
boter, chiliboter, griekse yoghurt, kalfslever, knoflook, komkommer, paprikapoeder, verse dille, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Voorjaarsbrood met garnalen

Ingrediënten:
boter, dille, garnalen, komkommer, mayonaise, peper, sla, tomaat, witbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Koude komkommersoep

Ingrediënten:
boter, dille, dragon, gedroogde dragon, griesmeel, kippenbouillon, komkommer, lente-ui, peterselie, sjalot, ui, water, wijnazijn, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Moro Londen:

mosselen gevuld met pijnpittenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, krenten, mosselen, olijfolie, peper, pijnpitten, piment, turkse chilipepervlokken, ui, verse dille, verse munt, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Smørrebrød

Ingrediënten:
augurk, boter, bruin brood, citroen, danablu, deense viskuit, dille, ei, eierdooier, garnalen, gerookte zalm, kappertjes, komkommer, margarine, ontbijtspek, peper, peterselie, radijs, roggebrood, slabladen, tomaat, tonijn in blik, ui, visfilet, vleeswaren, witbrood, zilveruitjes, zout en zoute haring

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Koele komkommersoep

Ingrediënten:
crème fraîche, groentebouillonblokjes, komkommer, kruidenboter, ouzo, pastis, pernod, stokbrood en verse dille

Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Komkommersoep

Ingrediënten:
boter, bouillon, foelie, groene kruiden, komkommer, margarine, meel, melk, peper, room, suiker, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Skrei of Kabeljauw met Garnalensaus

Ingrediënten:
aardappelen, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, bloem, groentebouillonblokje, hollandse garnalen, kabeljauw, kervel, komkommer, olie, peterselie, rucola, slagroom, dille, knoflook, uien, vermout en 
zout en peper

Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Skrei of Kabeljauw met Garnalensaus

Ingrediënten:
aardappelen, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, bloem, groentebouillonblokje, hollandse garnalen, kabeljauw, kervel, komkommer, olie, peterselie, rucola, slagroom, dille, knoflook, uien, vermout en 
zout en peper

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg! 2 notities

Lunch / bijgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Filotaart met courgette en rijst

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cheddar, courgette, dille, ei, filodeeg, groente, harde geitenkaas, olijfolie, rode ui, witte langkorrelrijst, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wilde rijst met spruitjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroensap, dille, graan, groente, knoflook, laurierblad, munt, olijfolie, peper, peterselie, spruiten, wilde rijst en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Getest: Valess Crispy Sticks

Ingrediënten:
broodje, chili, eiwitten, gist, gluten, komkommer, kruiden, magere melk, maïsmeel, paneermeel, raapzaadolie, sla, specerijen, stabilisator, suiker, tarwemeel, tomaat, tomatenpoeder, tortillachips, uienpoeder, vet, vleesvervanger, wrap, zonnebloemolie, zout, zout en zuivel

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Getest: Valess Crispy Sticks

Ingrediënten:
broodje, chili, eiwitten, gist, gluten, komkommer, kruiden, magere melk, maïsmeel, paneermeel, raapzaadolie, sla, specerijen, stabilisator, suiker, tarwemeel, tomaat, tomatenpoeder, tortillachips, uienpoeder, vet, vleesvervanger, wrap, zonnebloemolie, zout, zout en zuivel

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Haal meer recepten op...