Filotaart met courgette en rijst
Een recept van Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse.
Je vindt dit recept op pagina 51 in Veg! .
- Gang:
- lunch / bijgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Ingrediënten
- bladpeterselie
- boter
- cheddar
- courgette
- dille
- ei
- filodeeg
- groente
- harde geitenkaas
- olijfolie
- rode ui
- witte langkorrelrijst
- zeezout
- zwarte peper
Waarom zie ik hier geen volledig recept?
Dat komt omdat HeerlijkZoeken geen doorsnee recepten-website is. Wij publiceren geen volledige recepten, maar verwijzen je door naar recepten in jouw eigen kookboeken, kooktijdschriften en favoriete foodblogs.
Misschien heb je het boek of tijdschrift op deze pagina niet, maar we helpen jou graag met het vinden van de beste recepten in de kookboeken en kooktijdschriften die je wél thuis hebt staan.
Aantekeningen bij dit recept
Kom vaak terug op het basis idee van dit recept. Onlangs nog gedaan met prei en feta
Rijst met groente is sowieso in de oven. De rijst droogt de groente lekker uit, waardoor het geheel stevig wordt, en het groentevocht kookt de rijst.
Goed dat deze met 'groente' is getagged, want het is me ook goed gelukt met een mix van bloemkool, broccoli en bleekselderij.