171 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botergaram masalagemalen komijngembergemberpoedergroentebouillonkaneelstokjekikkererwtenkippenbouillonkokosmelkkomijnpoederkomijnzaadkorianderzaadkurkumaolijfoliepaprikapoederpeperrode paprikaspecerijensuikertomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Hartige gehaktballetjes albóndigas

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, knoflook, lichte basterdsuiker, nootmuskaat, olijfolie, tomaatblokjes, ui, varkensgehakt, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken pompoen met tomatensaus, cacao en pompoenzaad

Ingrediënten:
cacaopoeder, cayennepeper, chilipeper, chilipepervlokken, druivenpitolie, groentebouillon, kaneel, knoflook, koriander, maïsolie, pompoen, pompoenzaad, rode wijn, tomaat, tomaat uit blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde linzen op z'n Marrokkaans

Ingrediënten:
bruine linzen, groentebouillon, kaneel, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkuma, olijfolie, peper, peterselie, saffraan, tomaten, ui en zout

Keuken:
Marrokaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Curry van zoete aardappel met kikkererwten

Ingrediënten:
bladspinazie, chilipoeder, garam masala, geklaarde boter, kaneel, kikkererwten uit blik, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, peper, tomaten uit blik, ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Diner / hoofdgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Marokkaanse lamsstoofpot

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikozen, gedroogde peper, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lamsnekfilet, laurier, pomodoritomaat, rode ui, rozemarijn, venkelzaad, wijnazijn, yoghurt en zoete aardappel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner uit Wrap 'n roll:

Enchiladarolletjes

Ingrediënten:
basilicum, bloem, chipotlepeper, gerookte chilipoeder, jonge kaas, kaneel, kippenbouillon, knoflook, komijn, koriander, lente ui, olie, olijfolie, oregano, paprikapoeder, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, tortilla en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Marokkaanse stoofpot

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, kaneel, knapperige salade, knoflook, komijnpoeder, koriander, lamsgehakt, olijfolie, tomatenblokjes in blik en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tunesische gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, gemalen rozenknoppen, harissa, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, peper, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Pompoenstoofpot met dumplings

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, ei, flespompoen, gedroogde perzische citroen, gemalen koriander, gemalen kurkuma, gerookt paprikapoeder, kaneel, knoflook, koolzuurhoudend water, korianderzaad, matsemeel, olijfolie, plantaardige olie, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Marokkaanse visstoofschotel

Ingrediënten:
amandelschaafsel, cayennepeper, gember, honing, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkuma, olijfolie, peper, tomaat in blik, ui, visfilet, zeezout en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Vindaloo

Ingrediënten:
fenegriekzaad, geelwortel, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, moutazijn, olie, peperkorrels, rode wijnazijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en varken

Soort:
curry
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsvlees Dhansak

Ingrediënten:
aubergine, duivenerwten, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, groene spaanse peper, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, lamsbout, linzen, magere yoghurt, pompoen, spinazie, spliterwten, tomaten, ui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Gehaktballen in kruidige tomatensaus

Ingrediënten:
gember, kaneelstokje, kardemompeulen, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, rijst, rundergehakt, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, zout, tomaten, ui en versgemalen zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kipshoarma

Ingrediënten:
citroen, kaneel, kardemom, kardemompeulen, kippendijen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurier, laurierblaadje, olijfolie, paprika, paprikapoeder, piment, pindakaas, tomaat, ui, venkelzaad en yoghurt

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Regenboogforel Gekookt In Yoghurt Met Indiase Specerijen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeul, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, plantaardige olie, regenboogforel, rood kerriepoeder, rozijnen en ui

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Brinjal albares - Aubergineschotel in laagjes

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, aubergine, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, peper, plantaardige olie, santen, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Mattar paneer - Curry met doperwten en kaas

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, doperwten, gemalen kardemom, gemalen koriander, gember, kaneel, knoflook, kurkuma, mozzarella, peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Caraibische rijstschotel met kip

Ingrediënten:
doperwten, gemberpoeder, kaneel, ketoembar, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, komijn, kurkuma, olie, rijst, rode paprika, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, witte wijn en zongedroogde tomaat

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...