115 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnboterbruine suikercayennepepercitroensapeigemberknoflookkomijnkomijnzaadkorianderkorianderzaadolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode paprikaspecerijentomaatuiwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kip Korma

Ingrediënten:
amandelmeel, suiker, fenegriekpoeder, gemberwortel, ghee, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kipfilet, knoflook, kokosmeel, komijnpoeder, koolzaadolie, korianderpoeder, boter, kruidenolie, kurkumapoeder, paprikapoeder, rode paprika, rozenwater, santen, single cream, slagroom, suiker, tomaat, uien en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Avondmaal uit Tomaten:

Tomatencurry

Ingrediënten:
chilipoeder, donkerbruine suiker, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, kurkumapoeder, tomaten, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Bijgerecht uit De worst story:

Chipotle ketchup

Ingrediënten:
bleekselderij, chipotlepoeder, donkerbruine basterdsuiker, gember, tomaat, knoflooktenen, komijnzaad, tomaat, rode ui, rodewijnazijn en venkelknol

Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Tikka masala currypasta * home made

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, garam masala, gedroogde kokos, gember, gerookt paprikapoeder, tomatenpuree, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kurkuma, olie, suiker, knoflook, zout en zwarte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Recept uit Heerlijke gerechten om te delen:

Orechiette in tomatensaus met kikkererwten

Ingrediënten:
cherrytomaten, citroenrasp, fijne kristalsuiker, gedroogde orechiette, groentebouillon, kappertjes, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, olijven, paprikapoeder, peper, peterselie, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Paneer-broccolimasala

Ingrediënten:
broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Recept uit Vegalicious:

curry met eieren

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, ei, gebakken uitjes, gember, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, rijst, sambal oelek, sjalot, tamarindepulp en tomaat

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Stuffed Smoky Braised Eggplant

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, gedroogde kokosnoot, gembersap, pinda, ghee, kerrieblad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, rietsuiker, rietsuikerazijn, tamarindepasta, tomaat, venkelzaad, water, zwarte peperkorrels en zwart uienzaad

Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geurige vissalade

Ingrediënten:
hete chilisaus, ijsbergsla, knoflookolie, kokosroom, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, lente ui, limoen, mango, mul, papaja, pitaja, rode snapper, rode zeebrasem, suiker, tomaat, venkelzaad, verse koriander en verse pepers

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Soep van geblakerde aubergine & mograbieh

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bouillon, citroen, dille, knoflook, komijnzaad, mograbieh, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Gegrilde ziti met feta

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, cheddar, feta, fijne kristalsuiker, gedroogde oregano, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, lange zitipasta, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rode chilipeper, tomatenpuree, uien, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Gefrituurde sardineballetjes

Ingrediënten:
bloem, citroensap, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, sardines, tomaat, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Cocina Nueva:

Coca (met gekarameliseerde ui en beleg)

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, bloem, cayennepeper, citroenrasp, ham, jamón, kappertjes, knoflook, komijnzaad, manzanilla, olijfolie, pimientos del piquillo, prosciutto, rode ui, sherryazijn, suiker, tijm, tomatenpasta, tomatenpuree, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Indiase keuken: zelf shahi paneer maken

Ingrediënten:
cashewnoten, curry, suiker, garam masala, gemalen koriander, gemalen zwarte peper, gember, indiaas brood, kaas, komijnzaad, kookroom, rozijnen, zout, tomaten, tomatenketchup, tomatenpuree, water en zonnebloemolie

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappelen met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Lahmacun

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, droge gist, suiker, bloem, komijnzaad, korianderzaad, lamsgehakt, water, maïsmeel, olijfolie, peterselie, polenta, sumak, zout, tomaat, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Goan Curry Sauce

Ingrediënten:
geel mosterdzaad, gember, ghee, groene kardemompeul, knoflook, komijn, korianderzaad, laurier, limoensap, rietsuiker, rietsuikerazijn, tomatenpuree, turmeric, ui, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Marokkaanse eieren met tomaten en komijn

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cayennepeper, chilivlokken, ei, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Tomaat-kokoschutney

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, chilipoeder, curryblaadjes, gedroogde rode peper, kokosnoot, komijnzaad, koriander, kurkuma, limoensap, mosterdzaad, suiker, tomaat, ui, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Vindaloo

Ingrediënten:
fenegriekzaad, geelwortel, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, moutazijn, olie, peperkorrels, rode wijnazijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en varken

Soort:
curry
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Tomatensoep & zuurdesmbrood

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, tomaat, tomaat uit blik, ui, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...