64 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliecitroengemalen komijngroentekikkererwtenknoflookkomijnpoederkorianderzaadmuntolijfoliepeperpeterselierode paprikarode uisjalotsuikertahintomaatuiwaterzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gele paprika, groene paprika, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Tunesische ajlouk

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook en olijfolie

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Baingan bharta - Auberginemoes

Ingrediënten:
aubergine, boter, chilipoeder, citroensap, garam masala, gember, ghee, groene chilipeper, knoflook, koriander, korianderzaad, kurkuma, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Aubergines met chermoula

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, chermoula, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, pikant gerookt paprikapoeder, tomaat, ui, venkelgroen, zoet gerookt paprikapoeder en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, koriander, olijfolie, tomaten, ui, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Balletjes:

Pittige mini balletjes

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, komijnpoeder, lente ui, olijfolie, quatre épices, rundergehakt, ui, verse koriander en bladpeterselie

Soort:
groente
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

auberginebeignets

Ingrediënten:
aubergine, besanmeel, bier, citroensap, ei, kikkererwtenmeel, komijn, koriander, munt, olijfolie, ui, volle yoghurt, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Zwarte sesamsaus

Ingrediënten:
aubergine, chilipeper, chilipoeder, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, geroosterde pindas, harissa, knoflook, olijfolie, rode paprika, zout en zwart sesamzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Mechouia

Ingrediënten:
aubergine, bosui, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen karwijzaad, gemalen komijn, harissa, karwijzaad, kerstomaat, knoflook, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Groentesaté met korianderyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gemalen komijn, grove mosterd, knoflook, korianderzaad, olijfolie, portobello, rode paprika, rode peper, rode ui, tomaat, turkse yoghurt, witlof en zout

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kip in druivebladeren

Ingrediënten:
aubergine, boter, citroensap, druivenbladeren, gele spliterwten, kippenborstfilet, kippenbouillon, knoflook, saffloerolie, sesampasta, tahin, tomaat, verse koriander, verse kruizemunt, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Turlu groentepotje

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, artisjokharten, aubergine, bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, courgette, ingemaakte groene pepers, kaneel, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, olijfolie, piment, rode puntpaprika, rode ui, suiker, trostomaten en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Najats recept voor gehaktballetjes

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, ei, gele ui, gemalen komijn, gemalen koriander, gerookt paprikapoeder, harissa, honing, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, rundergehakt, sinaasappelsap, sukade, sumak, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Gegrilde aubergines met yoghurt, saffraan en granaatappel

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basilicum, bloemkool, bonenkruid, citroen, citroensap, gember, granaatappel, granaatappelpitjes, groene kruiden, hummus, kip, knoflook, komijn, koriander, korianderblaadjes, makreel, muntsaus, olijfolie, pecorino, 
zout en peper, pijnboompitten, pistache, saffraan, saffraandraadjes, sinaasappel, sperziebonen, turkse yoghurt, venkel, verse basilicum, wortel, yoghurt en zeeduivel

Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Aubergines met Kikkererwten, Walnoten en Dadels

Ingrediënten:
aubergines, koriander, citroen, citroensap, dadels, dadelstroop, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, kikkererwten uit blik, komijnpoeder, milde chilipeper, milde olijfolie, pul biber, vruchtensap, tahina, knoflook, uien en walnoten

Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

3x tapas met groente

Ingrediënten:
aubergine, blanke amandelen, kikkererwten, bospeen, citroensap, gemalen komijn, parmezaanse kaas, honing, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode ui, rode wijnazijn, sesamzaad, tahin, venkelzaad, verse basilicum, verse koriander, verse munt, vijg, zongedroogde tomaten op olie en zout

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

100% vegan BBQ inspiratie

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, avocado, basilicumolie, bieslook, koriander, broodje, citroensap, extra vierge olijfolie, groenten, komijn, lijnzaadolie, limoen, peper, pesto, peterselie, pompoenzaadolie, raapzaadolie, rode ui, knoflook, tomaten, tomatensalsa, verse koriander, vlees, zoete aardappel, zoete aardappelen, zonnebloemolie en 
zout en peper

Haal meer recepten op...