370 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebleekselderijbloembotercayennepepereigroene paprikagroenteknoflookkomkommerkoriandermayonaiseolieolijfoliepaprikapoederpeterselierode paprikarode uisuikertijmtomaatuiwaterwitte peperzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Pikante rijstsalade

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, citroensap, doperwten, kappertjes, langkorrelige rijst, olijfolie, olijven, peper, rode paprika en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Sardines met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, olijfolie, peper, rode paprika, sardines, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / lunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Farfalle guiliana

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, citroensap, farfalle, gedroogde oregano, lente-uitje, olijfolie, paprika, peper, pijnboompitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Mangosalsa

Ingrediënten:
citroensap, jalapeñopeper, mango, peper, rode paprika, sjalot, verse selderij en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gemarineerde langoustines

Ingrediënten:
babycourgette, basilicum, citroensap, langoustines, olijfolie, peper, rode paprika, sla, tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Gegrilde groenten met pesto

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, gele paprika, olijfolie, pesto, rode paprika, peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Salade van inktvis

Ingrediënten:
citroensap, inktvis, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika en zout

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Lunch / bijgerecht uit #watetenwevandaag:

Maaltijdsalade tricolore

Ingrediënten:
bouillon, citroensap, ei, feta, fusilli tricolore, olijfolie, olijven, paprika, peper, rode pesto, salami en zout

Soort:
salade / vlees / pasta/noodles
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Tonijn met judionbonen, venkel en sherryazijn

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, peper, rode paprika, rode ui, sherryazijn, spaanse judionbonen, tonijnsteak, venkelgroen, venkelknol, venkelzaad, oregano en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Heldere groentesoep

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gemalen foelie, kruidenbouillontablet, laurierblad, medium dry sherry, peper, prei, rode paprika, verse peterselie, verse tijm, vleesfond, winterpeen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Muhammara met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, granaatappelmelasse, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode spaanse peper, walnoten en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Souvlakia

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, lamsvlees, laurierbladeren, olijfolie, oregano, paprika, peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Gemarineerde garnalen in yoghurt en specerijen met tarwekorrels

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, groene paprika, knoflook, komijnzaad, noorse garnalen, olijfolie extra vergine, tarwekorrels, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Auberginekaviaar met walnoten en feta

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, feta, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rode-wijnazijn, verse peterselie, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht uit Honey & co:

Jeruzalemsalade

Ingrediënten:
bosui, citroensap, knoflook, libanese komkommer, radijs, rode paprika, tomaat, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Bijgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Aardappelsalade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, mayonaise, olijfolie, peper, rode paprika, vastkokende aardappel, verse peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gele paprika, groene paprika, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...