320 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroenraspcitroensapeifruitgroentebouillonkippenbouillonknoflookkruidenlaurierolijfoliepeperpeterseliepreirozemarijntomaatuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Bijgerecht uit Turquoise:

Tomatenpilav

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, kippenbouillon, langkorrelrijst, sjalot, tijm, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hazenrug met witloof

Ingrediënten:
citroen, gemberwortel, hazenrug, peren, preischeuten, rode wijn, rozijnen, sjalotjes, suikersiroop, tijm, vetstof en witloof

Soort:
wild
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Krab en zeeraket, kokkelgelei

Ingrediënten:
citroenen, gelatine, groene appel, kokkels, noordzeekrabben, sjalotje, tijm, water, witte wijn, zeeraket en zeeraketbloemetjes

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / bijgerecht uit Tomaten:

Provençaalse gevulde tomaten

Ingrediënten:
bieslook, citroen, gehakt, parmezaanse kaas, gladde peterselie, olijfolie, sjalot, knoflook, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper, vleestomaten en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gamba's ajillo

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, beukenzwam, chilipeper, citroen, enoki, gamba, knoflook, oesterzwammen, peterselie, postelein, sjalot en tijm

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Worst van varkenszwoerd met gestoofde kool

Ingrediënten:
bonenkruid, citroenschil, eendenlever, framboos, gedroogde tomaten, kool, knoflook, kruidenfarce, peper, rode wijnazijn, sjalot, tijm, varkensfond, varkensschouder, varkenszwoerd, witte wijn en zout

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Circassiaanse kip met walnotensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, kipfilet, korianderblaadjes, laurier, milde rode chilipeper, tijm, ui, walnotenolie, walnotensaus, witte peperkorrels en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, citroenschil, jeneverbes, kip, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, peperkorrels, prei, rozemarijn, sjalot, tijm, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Recept uit Tartaar van het mes:

Variaties van zalmtartaar

Ingrediënten:
avocado, citroen, gerookte zalm, limoensap, olijfolie, sjalot, ui, verse basilicum, verse bieslook, verse dille, verse kervel, verse peterselie, verse tuinkruiden en zalmfilet

Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Marokkaanse lamsgehaktballen

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, lamsgehakt, munt, olijfolie, oud broodkruim, rode chilivlokken, sjalot, tijm en volle yoghurt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
sous-vide
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Visbouillon

Ingrediënten:
citroenschil, graten en koppen van platvis (tong, tarbot, griet), laurier, prei, selderij, tijm, ui, venkel, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Reuzenbonen puree met sesamzalm

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroen, griekse yoghurt, olijfolie, reuzenbonen, rode paprika uit pot, tijm, ui, zalm, 
zout en peper en zwart sesamzaad

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Nierragout

Ingrediënten:
bloem, bouillon, citroen, kruidnagel, lam, laurier, sherry, tijm, ui en varken

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Gegrilde Ossentong Met Salsa Verde

Ingrediënten:
ansjovis, basilicum, bleekselderij, boerenbrood, citroen, kappertjes, knoflook, laurier, melk, olijfolie, ossentong, peterselie, sjalot, tijm, ui, witte wijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Haal meer recepten op...