What's that smell

Ik ben Willemijn, 31 jaar, woonachtig in het mooie Aalsmeer, onder de rook van Schiphol. Waarom nóg een foodblog, vraag je? Er is immers al zo ontzettend veel op culinair gebied. Nou, dit blog is in eerste instantie bedoeld voor mijn vrienden, familie en collega’s. Kwestie van supply & demand, ik krijg veel vragen over recepten en variatietips. Ik vind koken namelijk erg leuk, en kan me soms serieus de hele dag al verheugen op het avondeten. Koken is voor mij ontspanning, even mijn hoofd leegmaken terwijl ik iets smakelijks in elkaar flans. Maar niet iedereen heeft de energie en inspiratie om na een intensieve werkdag achter de pannen te staan. Voor die mensen biedt dit receptenblog hopelijk uitkomst.

Recepten

Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Zelf muesli maken

Ingrediënten:
el agavesiroop, g gemengde noten ik had een ongebrande notenmix, g kokosolie, handje pompoenpitten, handjes rozijnen, kopjes havermoutvlokken, kopjes kokosrasp liefstde biowinkel ipv conimex, snuf zout en tl kaneel

Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Chocoladekaneelkoeken recept

Ingrediënten:
ei, g chocolade puur, g roomboter, g suiker bij voorkeur lichtbruine basterdsuiker, g tarwebloem gewone bloem mag ook, tl bakpoeder, tl kaneel en zakje vanillesuiker

Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Biefstukwraps met hummus en rucola

Ingrediënten:
blokje parmezaan, eetrijpe avocado's, g biefstuk van goede kwaliteit, g hummus = bakje, g rucola, olijfolie om in te bakken, peper & zout, rode paprika ik heb een puntpaprika gebruikt en tortilla´s

Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Tjap tjoy zelf maken

Ingrediënten:
el maïzena, el sesamolie, el sojasaus, el vissaus, g chinese roerbakgroente grofgesneden, g kipdijfilet, g sugar snaps of peultjes, g zilvervliesrijst, kippenbouillon, rode peper, teen knoflook en tl djahé

Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Mijn gezonde chili sin carne recept

Ingrediënten:
el djinten gemalen komijn, el paprikapoeder, flinke prei, g kidneybonen, g mais, g tomatenblokjes, g tomatenpuree, knoflook, olijfolie om in te bakken, peper & zout, rode paprika en rode peper

Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Gado gado met homemade pindasaus

Ingrediënten:
bosje koriander, eieren, el ketjap manis, el water, g pinda's = bakje, g sperziebonen, g taugé, kokosmelk = pakje, limoen, tenen knoflook, tl djahé = gemberpoeder, tl djinten = gemalen komijnzaad, tl ketoembar = korianderpoeder, tl sambal oelek, winterwortelen of zakje wortelraspcirca g en zout

Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Rodebietensoep met steranijs en dille

Ingrediënten:
blokjes groentebouillon, bosje dille vers, citroen, el olijfolie liefst extra vierge, g bietjes + sap, g gerookte zalmgoede kwaliteit, g zure room = half bekertje, lekker afbakstokbrood bijvoorbeeld dieah excellent, olijfolie om in te bakken, peper & zout, rode ui, stuks steranijs en takjes dille vers

Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Snelle noodles met reuzengarnalen

Ingrediënten:
aubergine, bosje koriander, bosuitjes, courgette, eieren, el hoisinsaus of ketjap manis, el limoensap citroensap mag ook, g reuzengarnalen diepvries, kastanjechampignons, knoflook, noodles, peper & zout, tl sambal en zonnebloemolie

Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bos platte peterselie niet zo'n ah-bakje maar echt een flinke bos, el ras al hanout, g half-om-half-gehakt, g tomatenblokjes = blikken, g tomatenpuree = klein, suiker, tenen knoflook, tl harissa, tl paprikapoeder, ui, zonnebloemolie om in te bakken en zout & peper

Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Mijn caesarsalade recept

Ingrediënten:
ansjovisfilets op olie uit blik, eieren, el citroensap, el mayonaise de lekkerste die je kunt vinden hellman's!, el olijfolie extra vierge, el worcestershiresaus, g parmezaan, g sla beetje gezellige bijvoorbeeld gemengde ijsbergsla, half ciabatta, komkommer, peper & zout, stuks radijsjes = bosje en tenen knoflook

Een recept uit Willemijn

Recept van What's that smell:

Klassieke goulashsoep maken - recept

Ingrediënten:
aardappels vastkokend, blokjes runderbouillon, el bloem, el paprikapoeder, grote uien, g stoofvlees, g tomatenpuree, klont roomboter, laurierblaadjes, liter water, peper & zout, rode paprika's en tenen knoflook

Toon alle recepten