179 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercayennepeperknoflookkruidenlaurierbladolijfoliepeperpeterseliepreispecerijensuikertijmtomatenpureeuivenkelzaadvetwaterwitte wijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
brood, knoflook, kreeft, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, schorpioenvis, tomaat, ui, venkel, wijting, zeeduivel en zonnevis

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Klassieke Franse bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, knoflook, laurierblad, mosterd, olijfolie, prei, rode peper, saffraan, saffraanpoeder, sinaasappelschil, stevige witte vis, stokbrood, tijm, tomaat, ui, venkelknol, venkelzaad, visbouillon en witbrood

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ragout de morue - Gestoofde zoute vis

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, cayennepeper, extra vergine olijfolie, frituurolie, gedroogde gezouten vis, knoflook, knoflookmayonaise, laurier, nieuwe aardappels, saffraanpoeder, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Portugees / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht uit Cocina Nueva:

Babypijlinktvis met zoete ui en linzen

Ingrediënten:
aioli, babypijlinktvis, basterdsuiker, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroenschil, kleine blauwgroene linzen, laurierblad, le puylinzen, olijfolie, rode ui, rode wijn, saffraandraadjes, tomaat, verse tijm en visbouillon

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Biryani Chicken

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chicken korma, chilipoeder, kaneelstokje, karwijzaad, komijnzaad, korianderchutney, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, raita, rijstolie, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Visfilet met venusschelpen en merguez

Ingrediënten:
appelazijn, bladpeterselie, cherrytomaten, citroen, clams, extra vierge olijfolie, gele paprika, knoflook, kokkels, koriander, laurier, merguez, olijfolie, prei, rode paprika, saffraandraadjes, tomaten, ui, venusschelp, visbouillon en witvisfilet

Keuken:
Marokkaans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

provencaalse vissoep

Ingrediënten:
knoflook, laurierblad, olijfolie, prei, saffraan, sinaasappelschil, stokbrood, tijm, tomaat, ui, venkelknol, venkelzaad, visbouillon en visfilet

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Gebakken sardines - sardinas al horno

Ingrediënten:
gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, pimenton picante, rode paprika, saffraandraadjes, sardines, tomaatblokjes, ui, verse bladpeterselie, peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Groentepaella met olijven

Ingrediënten:
groene paprika, groentefond, knoflook, laurierblad, olijfolie, paellarijst, prei, rode paprika, saffraandraadjes, sperziebonen, tomaten, ui, wortel, zoet paprikapoeder en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
paella / rijst / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Stokvis zoals in Marseille

Ingrediënten:
aardappelen, groene olijven, laurier, olijfolie, peper, peterselie, saffraan, stokvisfilet, tijm, tomaten, uien, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Galicische vissoep met mosselen en garnalen - caldo de pescado

Ingrediënten:
basmatirijst, knoflook, laurierblad, mosselen, noorse garnalen, olijfolie, pikant paprikapoeder, saffraandraadjes, tomaat, ui, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, verse tijm, water, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Paella met verse vis

Ingrediënten:
chorizo, citroen, doperwten, gamba, inktvis, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, paling, peterselie, rode chilipeper, rondkorrelrijst, saffraan, tijm, tomaat en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
paella
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Zeeduivelsoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, extra vergine olijfolie, knoflook, laurierblad, peper, prei, saffraandraadjes, tomaat, ui, visbouillon, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Zeemanssoep - sopa marinera

Ingrediënten:
noedels, garnalen, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, prei, saffraandraadjes, tomaat, ui, zeeduivel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Visstoofpotje - zarzuela

Ingrediënten:
droge witte wijn, gedroogde rode peper, gemalen amandelen, knoflook, laurierblad, mosselen, olijfolie, pijlinktvis, saffraandraadjes, tijgergarnalen, tomaat, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, witvis, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Basisrecept Noordzeebouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, graten en kuit van platvissen, griet, kabeljauw, knoflook, laurier, olijfolie, pastis, peterselie, pieterman, pladijs, prei, rode paprika, rode poon, saffraan, sliptong, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol en visfumet

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Bouillabaisse Broth

Ingrediënten:
bloedsinaasappelsap, bloedsinaasappelzest, knoflook, laurier, miso, olijfolie, pastis, peperkorrels, zwart, prei, saffraan, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, visgraten en -koppen, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

cuscus di pesce

Ingrediënten:
bleekselderij, couscous, kabeljauw, knoflook, krab, laurier, makreel, olijfolie, peper, rode mul, rode peper, rode ui, saffraan, tandbaars, tomaten uit blik, visbouillon, zeebaars en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Caldero - Vissoep met rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde paprika, harissa, heek, knoflook, knoflookmayonaise, koriander, laurier, mul, paprikapoeder, pastis, poon, raki, rode snapper, saffraanpoeder, schelvis, sinaasappelschil, tomaten, visgraten, zonnebloemolie, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Rijstsoep van de zeeman - Arroz a la marinera

Ingrediënten:
garnalen, inktvisjes, knoflook, kruidnagel, laurierblad, mild paprikapoeder, mosselen, olijfolie, rijst, saffraandraadjes, scampi, scherpe spaanse peper, tomaat, ui, verse peterselie, visfilet, visresten, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Provencaals visgerecht

Ingrediënten:
heekmoot, krab, knoflook, laurierblad, mul, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappel, stokbrood, tomaat, ui, venkel, verse peterselie, verse tijm, zeebaars, zeebrasem, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Dorade op ovengroenten - Çupra

Ingrediënten:
aardappel, anijszaad, cherrytomaten, citroen, courgette, dorades, groene peper, komijnzaad, korianderzaad, laurier, olijfolie, paprika, paprikapoeder, rozemarijn, saffraan, venkelzaad, visgerecht, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Haal meer recepten op...