185 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbotercitroendroge witte wijneieidooierknoflookkruidenlaurierbladmelknootmuskaatolijfoliepepersjalotslagroomtijmuiwaterwitte peperwitte wijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Gebakken lever met gehakte salade en yoghurt-komijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kalfslever, kerstomaat, knoflookteen, komijnzaad, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
vlees
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Falafel met knofooksaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, cayennepeper, citroensap, cognac, crème fraîche, ei, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, lente-ui, mayonaise, peterselie, selderij, suiker, tahinpasta, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Het tapas boekje:

Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroensap, ei, gemalen kruidnagel, kalfsgehakt, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, slankroom, tomatenblokjes uit blik, ui, varkensgehakt, verse bladpeterselie, witte peper, witte wijn, zeezout en zoet paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Ovenschoteltje van prei, vis en puree

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, ei, laurier, melk, peper, peterselie, prei, witvisfilet en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Bijgerecht uit Fast food:

Falaffel

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, knoflook, korianderblaadjes, olijfolie, peterselie, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Schol met druiven

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, dragon, mosterd, olie, peper, peterselie, schol, witte druiven en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Siciliaanse polpette

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, kalfsgehakt, laurier, olijfolie, oud brood, oude pecorino, peper, peterselie, varkensgehakt, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Koude forel in sinaasappelmarinade

Ingrediënten:
baars, bloem, citroensap, forel, italiaanse vermout, olijfolie, peterselie, sinaasappelpartjes, sinaasappelsap, sinaasappelschil, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Kalfslever met persillade

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroensap, kalfslever, knoflook, peterselie, sjalotjes, verse dragon, versgemalen zwarte peper, vlees en zeezout

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Gevulde sardientjes

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, bleekselderij, bloem, citroensap, kabeljauwkuit, kappertjes, knoflook, koriander, kurkuma, olijfolie, peterselie, plantaardige frituurolie, pruimtomaat, sardines, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Preisaus - salsa ai porri

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, groentebouillon, kippenbouillon, prei, slagroom, verse bladpeterselie, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde mul met ui, paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bruine suiker, citroensap, knoflook, mulfilet, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, gerookt paprikapoeder, rode ui, sherryazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Hummer mit Steinpilzen / Kreeft met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champagneazijn, citroensap, cocktailtomaten, cognac, dragon, eekhoorntjesbrood, knoflook, kreeft, olijfolie, paddenstoelen, peper, peterselie, schorseneren, sjalot, tomatenpuree, visfond, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zeezout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Forel met ham, amandelen en knoflook

Ingrediënten:
amandelen, bloem, citroensap, forel, gekookte ham, knoflook, peper, serranoham, sherry, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Makreelfilets met mosterdsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, dijonmosterd, makreelfilet, melk, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tong met boter

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, citroensap, tong, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Mosselen met Duitse saus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eierdooier, mosselen, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kabeljauw in mosterdsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kabeljauwfilet, melk, milde mosterd, nootmuskaat, paprikapoeder, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Haal meer recepten op...