97 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobasilicumbieslookbladpeterseliebloembotercitroencitroensapeifruitgemberknoflookkorianderkruidenmuntolijfolierode uisjalotspecerijentomaatuiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Groene kimchi van witlof

Ingrediënten:
bruine rietsuiker, citroen, fleur de sel, gember, groene appel, groene chilipeper, grof zeezout, knoflookolie, koriander, limoen, munt, peper, peterselie en witlof

Keuken:
Belgisch
Soort:
barbecue/grill / vegan / groente
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Lunch / avondmaal uit Smokey goodness:

Smokey's chicken sandwich

Ingrediënten:
bleekselderij, chick mix bbq-kruiden, ciabatta, citroen, gedroogd bieslook, gedroogde dille, gedroogde peterselie, kaiserbroodjes, karnemelk, kippendijen, knoflookgranulaat, komkommer, limoen, mayonaise, rode ui, tomaat, uiengranulaat, veldsla, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Salade van krombekboon met salsa verde & tomaat

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, kappertjes, knoflook, koriander, krombekbonen, limoen, munt, peper, peterselie, tomaatjes, ui en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Krabsalade

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, crème fraîche, ei, gedroogde bladpeterselie, krabpoten, limoenrasp, limoensap, peper, sjalot, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Siciliaanse salada - insalata siciliana

Ingrediënten:
cedraat, citroensap, krulandijvie, lente ui, limoen, olijfolie, peper, radijs, rucola, sojakiemen, sukadecitroen, taugé, veldsla, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rivierkreeftjes met champignons

Ingrediënten:
armagnac, bleekselderij, champignons, knoflook, limoen, peper, peterselie, rivierkreeftjes, room, sjalotjes, tomaten, vetstof, visbouillon, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kruidige rijst

Ingrediënten:
bieslook, cayennepeper, lente-uitjes, limoen, munt, olijfolie, peterselie, rijst, rood spaans pepertje, tomaten, water, zout en zwarte peper

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Wortelen met chermoula

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, citroenmelisse, druivenpitolie, gele wortel, graanmosterd, knoflook, koriander, lente-ui, limoen, munt, oranje wortel, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het sous-vide kookboek:

Broodje fajitakip

Ingrediënten:
avocado, bieslook, cherrytomaten, chilipeper, fajitakruiden, gladde peterselie, kipfilet, koriander, limoen, olijfolie, peper, rode paprika, rode ui, zachte broodjes met sesamzaad, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
brood en broodgerecht / sous-vide / gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / hartige hapjes / broodbeleg
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Gegratineerde oesters

Ingrediënten:
boter, knoflook, limoenrasp, oesters, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 101 ballen:

Visballetjes met kurkuma & zonnebloempitten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, citroen, ei, groene chilipeper, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, limoen, olijfolie, oud brood, rode chilipeper, rode ui, rucola, witvisfilet, zeezout, zonnebloempitten en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Basisrecept uit Sieb's proefschrift:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, dragon, extra vierge olijfolie, foelie, gember, groene paprika, kerriepoeder, knoflook, korianderkorrels, laurier, limoen, peper, peterseliestelen, prei, steranijs, venkel, water, witte wijn, wortel, zoete ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, eierdooier, limoen, paling, peper, postelein, sjalot, spinazie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse peterselie, verse selderij, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Lauwe salade van andijvie met kruidenvinaigrette

Ingrediënten:
andijvie, bieslook, bladpeterselie, citroenmelisse, druivenpitolie, graanmosterd, knoflook, koriander, lente-ui, limoenzest, munt, peper, rode ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Lisette

Recept van Onze Franse keuken:

Kerrie Pompoensoep

Ingrediënten:
courgette, bladpeterselie, kerriepoeder, kippenbouillon, limoen, olijfolie, peper, pompoen, rode ui, sambal badjak, knoflook en zeezout

Haal meer recepten op...