98 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelansjovisansjovisfiletansjovis op zoutbladpeterseliebloembotercitroencitroensapeidooierlaurierbladlente-uimelkolijfoliepaneermeelpeperpeterseliesjalottomaatuizonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Baccalàravioli met rozijnen

Ingrediënten:
baccala, bieslook, bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, ei, knoflook, melk, olijfolie, ricotta, rozijnen en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Noordzeevis-soep

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, azijn, bleekselderij, eidooier, knoflook, kroepoek, olijfolie, pernod, prei, saffraan, sinaasappelschil, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, vis en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:

Gebackene Sardellen / Gebakken ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, boter, chilipeper, ciabatta, citroensap, eiwit, gevogeltebouillon, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, komijn, olijfolie, oud broodkruim, peper, peterselie, piment d'espelette, rucola, sjalot, worcestershiresaus, zout en zwarte olijven

Soort:
vis
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Salade Nicoise

Ingrediënten:
ansjovis in blik, citroensap, ei, extra vierge olijfolie, haricots verts, knoflook, krieltjes, kropsla, peterselie, pruimtomaat, tomatenketchup, tonijnsteak, zonnebloemolie, zwarte olijf en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tortino de spinaci - Spinazietaart

Ingrediënten:
ansjovisfilet, ei, kappertjes, knoflook, krenten, paneermeel, peper, pijnboompitten, rozijnen, spinazie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Salade niçoise

Ingrediënten:
ansjovis, citroensap, dijonmosterd, ei, kappertje, kerstomaat, knoflook, olijfolie, slablad, sperziebonen, tonijn in olie, vastkokende aardappels, witte-wijnazijn en zwarte olijf

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gevulde sardienen - sardine ripiene

Ingrediënten:
bloem, ei, knoflook, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, verse bergamot, verse bladpeterselie, verse sardines en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ceasar salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sla en witbrood

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Thaise salade met gerookte zalm

Ingrediënten:
basilicum, gebakken sjalotjes, gerookte zalm, groene mango, groene papaja, knoflook, koriander, kwartelei, limoensap, munt, palmsuiker, pinda, rode peper, sjalot, vissaus en zalmeitjes

Soort:
salade
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Fritto misto di mare

Ingrediënten:
ansjovisfilet, baarsfilet, bloem, citroen, eiwit, extra vierge-olijfolie, frituurolie, garnalen, gedroogde pepervlokken, kabeljauwfilet, knoflook, lengfilet, octopus, olijfolie, pijlinktvisjes, sint-jakobsschelp, verse peterselie, verse sardines, witvisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Met spinazie gevulde sardines - sardines farcies aux épinards

Ingrediënten:
broodkruim, ei, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, persillade, spinazie, ui, verse sardines, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Mechouia - Gegrilde salade

Ingrediënten:
citroensap, ei, extra vergine olijfolie, gezouten citroen, groene paprika, kappertjes, knoflook, peper, rode paprika, tomaten, tonijn in blik en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Tonijnsalade Niçoise

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, bleekselderij, ei, groene paprika, kappertjes, knoflook, olijfolie, rode ui, rode-wijnazijn, sla, tomaat, tonijn uit blik, peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het krokettenboek:

Surinaamse bakkeljauw fritta

Ingrediënten:
aardappelen, bakkeljauw, ei, frituurolie, groene peper, knoflook, olie, paneermeel, selderijblad, suiker, tomatenpuree, ui en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit Provence:

Gevulde tomaten uit Antibes - tomates farcies à l'antiboise

Ingrediënten:
ansjovis op zout, broodkruim, ei, grof zout, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Bourride

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, ei, extra vierge olijfolie, garnaal, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, prei, saffraan, tomaat, ui, venkelzaad, visbouillon, witvisfilet en zuurdesembrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Cappon magro

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, artisjok, bloemkool, citroensap, ei, eierdooier, garnalen, gezouten en gedroogde tonijn, groene olijven, kadetjes, kappertjes, kleine champignons, knoflook, langoest, mosciame, oester, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode biet, schorpioenvis, schorseneer, selderijhart, sperziebonen, verse bladpeterselie, volkorencrackers, water, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / groente / feestdagen
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Sardines in chermoula

Ingrediënten:
bloem, chermoula, citroenen, ei, gemalen kurkuma, harissa, knoflook, mayonaise, olijfolie, paprikapoeder en sardines

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Salade niçoise

Ingrediënten:
ansjovis op zout, baby-artisjok, citroensap, ei, groene paprika, jonge sjalot, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, tomaat, tuinbonen, verse basilicum, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / groente / vis
Haal meer recepten op...