495 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroengrascitroensapeigaram masalagemberpoederketjap maniskippenbouillonkokosmelkkorianderkurkumalaoslimoensapoliepeperplantaardige oliesambal oeleksojasaussuikertomaattomatenpureeuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Spareribs met tomaat en gember

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, gember, donkere sojasaus, bruine suiker, gehakt, kippenbouillon, olie, rijstwijn, sherry, knoflook, tomatenpuree en uien

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / basisrecept uit Ingrediënten:

Gebakken sambal met gember

Ingrediënten:
gemberwortel, knoflook, lomboks, olie, rode spaanse pepers, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Cholent met paprika en gember

Ingrediënten:
aardappel, doorregen runderlappen, gedroogde witte bonen, gemberpoeder, knoflook, mergpijp, paprikapoeder, parelgerst, peper, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees / eenpansgerecht
Een recept uit L. Olthuis, Bert Strootman en B. Strootman - Spitsuurkoken - Gezond & Snel

Diner / hoofdgerecht uit Spitsuurkoken - Gezond & Snel:

Gestoomde kip met gember-sesamrijst

Ingrediënten:
avocado, bosui, citroensap, dille, gemberwortel, japanse sojasaus, jasmijnrijst, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, komkommer, mango, olie, paprika, pijnboompitten, rode peper, sesamolie, ui, walnootolie en 
zout en peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken mosselen met gember - kerang goreng dan djahé

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, gemberwortel, ketjap benteng manis, knoflook, limoen, maïzena, mosselen, olie, prei, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Recept uit Nopi:

Citroengras-currypasta

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortelpoeder, gemalen kardemomzaad, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, rode chilipeper, sjalot en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch uit Noedels:

Pas Thai

Ingrediënten:
fijne eiernoedels, gedroogde garnaal, gember, geroosterde pindas, knoflook, lichte sojasaus, mager varkensvlees, nam pla, pindaolie, sjalot, spaanse peper, thaise vissaus, waterkers, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Chinese eiernoedels met varkensvlees

Ingrediënten:
chinese eiernoedels, chinese sojasaus, droge sherry, gemberwortel, groene paprika, groene spaanse peper, kentjoerwortel, knoflook, laoswortel, maïzena, paksoi, palmsuiker, rijstwijn, schouderkarbonade, sesamolie, shiitake, sjalot, taugé, vijfkruidenpoeder, vissaus, zonnebloemolie en zwarte bonensaus

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Saté

Ingrediënten:
bruine suiker, citroengras, djinten, gember, goela djawa, hamlappen, ketoembar, knoflook, lamsbout, lamsschouder, pindakaas, sambal oelek, santen, schouderkarbonade, sjalot, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Curry van aubergine en sperziebonen

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, cashewnoten, citroengras, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkumapoeder, limoenen, passata, sjalot, sperziebonen, tomatensaus en zonnebloemolie

Soort:
curry / vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Wortelsaté

Ingrediënten:
bospeen, gember, ketjap, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderpoeder, pindakaas, sambal, sjalot, sojasaus en zonnebloemolie

Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Lunch / snack of tussendoortje uit eten met nijntje:

Wortelsaté

Ingrediënten:
bospeen, gember, ketjap, knoflookteen, kokosmelk, komijnzaad, korianderpoeder, pindakaas, sjalot, sojasaus en zonnebloemolie

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht uit Noedels:

Basisrecept gebakken noedels

Ingrediënten:
champignons petits, eiernoedels, gember, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, lente-ui, lichte sojasaus, pindaolie, sjalot, tomatenpuree, ui, witte peper, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Thaise salade

Ingrediënten:
gemalen komijn, gember, gembersiroop, sla, knoflook, koriander, limoensap, rijstazijn, rode peper, rucola, sesamolie, sesamzaad, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, tomatenketchup, vissaus, witte wijn, wokolie en zonnebloemolie

Soort:
salade / insecten
Haal meer recepten op...