192 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloemboterbroodcitroencitroensapeifruitgehaktmelkoliepaprikapoederparmezaanse kaaspeperpeterseliepreisjalotsuikertijmtomaatuiwortelzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Amandeltarator

Ingrediënten:
amandelen, champagneazijn, citroensap, eidooier, honing, knoflook, olijfolie en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Aioli garni

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, broccoli, citroensap, court-bouillon, ei, eidooier, extra vierge olijfolie, haricots verts, kabeljauw, knoflook, water, witte peper, wortel, zonnebloemolie en zwarte olijf

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Aioli

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met hersenen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Vispotje met yoghurt en wijnbladeren

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cannellinibonen, citroen, dorade, eidooier, gekaramelliseerde boter, griekse yoghurt, knoflook, langoustine, mosselen, mul, olijfolie, raki, tijgergarnalen, turkse chilipepervlokken, ui, venkelknol, venkelzaad, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Aïgo bouïdo - Knoflooksoep

Ingrediënten:
eidooier, gruyère, knoflook, kruidnagels, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, salie, stokbrood, tijm, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Pasteitjes met ragout van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, eekhoorntjesbrood, eidooier, gemalen amandelen, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, roomboter, sjalot, sojasaus, water en zout

Keuken:
Frans / Nederlands
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calderete van rijst met alioli

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge martini, eidooier, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe Catalane aux poivrons - Catalaanse paprika-preisoep

Ingrediënten:
bloem, bonenkruid, eidooier, gerookte ham, groene paprika, kippenbouillon, knoflook, mager rookspek, olijfolie, pastafiguurtjes, peper, prei, rijst, rode paprika, runderbouillon, saffraandraadjes, ui, vermicelli, water en zout

Keuken:
Catalaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Bijgerecht uit Provence:

Saffraan-aïoli

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, eierdooier, grof zeezout, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes en water

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Bijgerecht uit Provence:

Aïoli

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, eierdooier, grof zeezout, knoflook, olijfolie en water

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

artisjokken met vinaigrette

Ingrediënten:
artisjok, droge witte wijn, eierdooier, knoflook, mosterd, olijfolie, suiker, verse dragon, verse kervel, water, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Haal meer recepten op...