187 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotereidooierlaurierlaurierbladmelkoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirozemarijntomaattomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Jambalaya met ei en pancetta

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, cajunkruiden, ei, garnalen, gerookte worst, groene paprika, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, langkorrelrijst, olie, oregano, pancetta, tijm, tomaat uit blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
rijst
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Hardgekookte eieren met jachtsaus

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie, paddestoel, peper, suiker, tomaat, ui, verse tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Jerk ham, ei en friet

Ingrediënten:
ananas, ei, friet, knoflook, kruidnagel, laurier, laurierblad, madame jeanette peper, marmelade, moutazijn, nootmuskaat, olijfolie, piment, rietsuiker, rum, tijm, ui en varkensschouder

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Brunch / lunch uit Nopi:

Varkenspoot met gebakken bonen, gebakken ei en zuurdesembrood

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, engels mosterdpoeder, gedroogde chilivlokken, gedroogde oregano, gemalen piment, grof zeezout, knoflook, kruidnagelpoeder, laurier, limabonen, mild gerookt paprikapoeder, olijfolie, peterselie, rozemarijn, runderbouillon, sinaasappelschil, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, varkenspoot, wortel, zuiveringszout, zuurdesembrood, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Marokkaanse lamsgehaktballen

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, lamsgehakt, munt, olijfolie, oud broodkruim, rode chilivlokken, sjalot, tijm en volle yoghurt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
sous-vide
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Rundergebraad en croûte

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, bladerdeeg, eierdooier, gedroogde tomaten, gedroogd wit brood, paddestoel, groene flageolets, grove mosterd, kappertjes, knoflook, laurierblad, margarine, olijfolie, ontbijtspek, peterselie, rozemarijn, runderribeye, runderzijlende, sjalot, tijm, witte wijnazijn, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit Veg!:

In de oven gebakken frittata met wintergroenten

Ingrediënten:
aardappels, bieslook, bietjes, ei, harde geitenkaas, knoflook, knolselderij, koolzaadolie, krulpeterselie, olijfolie, parmezaanse kaas, pastinaak, pompoen, sjalot, tijm, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Warme kalfstong in vinaigrette

Ingrediënten:
ansjovisfilet, eidooier, kalfstong, kappertjes, knoflook, kropsla, laurier, mosterd, olijfolie, rode wijnazijn, sjalot, tijm, ui, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde kool - chou farci

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, broodkruim, crépine, ei, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mager rundvlees, melk, olie, peper, quatre épices, savooiekool, sjalot, speklap, tijm, ui, varkensdarmnet, varkensschouder, verse bieslook, verse peterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Artisjokravioli met Portugese saus

Ingrediënten:
artisjokken, bloem, ei, eidooier, groentefond, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, portugese saus, ricotta, salieblaadjes, sjalot, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Halvemaantjes met paddestoelen en geitenkaas

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, ei, jonge geitenkaas, knoflook, olie, paddestoelenbouillon, peper, ricotta, shiitakes, sjalot, slagroom, tijm, vers pastadeeg en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoenrol met boekweitvulling

Ingrediënten:
balsemiekazijn, bleekselderij, boekweit, boekweitgrutten, boter, champignon, droge witte wijn, eiwit, kalkoenborst, kalkoenbouillon, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, madeira, medium dry sherry, rodewijnazijn, sjalot, spinazie, tarwekiemen, tijm, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / gevogelte
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Harderfilets met tuinkruiden - filets de mulet aux fines herbes

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, eierdooier, harder, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peper, sjalot, ui, venkelzaad, verse peterselie, verse tijm, visafval, wilde venkel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Haal meer recepten op...